Канал 3Хората в България не са склонни при нарушение на

...
Канал 3Хората в България не са склонни при нарушение на
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: При пътно нарушение хората не са склонни да си плащат, не обичаме да спазваме законите

Канал 3

Хората в България не са склонни при нарушаване на пътя да си заплащат, тъй като мисленето ни е такова. За тези 30 година народна власт ние отидохме на другата прекаленост - от супер регулация при социализма отидохме към супер безредица. Това съобщи Владимир Тодоров от " Института за пътна сигурност " в " Денят онлайн " във връзка глобите за пътни нарушавания у нас.

 

" Не обичаме да съблюдаваме законите. Ето, подвигнаха налозите на старите коли с 10-15% и настана необикновен безпорядък. 

Ако можем да не си плащаме, ние си го вършим - системата го разрешава. За да събере страната 50 лв. от санкция тя харчи 300 до 400 лв. по административни производства - това го няма на никое място в Европа ", сподели още специалистът, съгласно който за страната въпросът за въвеждане на непопулярни ограничения в пътната сигурност е " един парещ картоф ".



" Нека да се вкарат един по-адекватни ограничения - в този момент се получава по този начин, че с 50 нарушавания законово може да си карате, систематичният извършител отново си кара ", добави сътрудника му Емил Марков. " Имаме систематичен проблем и би трябвало систематичен метод, а не работа на парче. Заради чисто политически престрелки в никакъв случай не стигаме до същността на казуса с пътната сигурност ", сподели още Емил Марков.

 



 

По думите му основаването на държавна организация за пътна сигурност е съвсем финализирана, като сега има опозиция от страна на фонд Пътна сигурност кой да менажира този фонд - Министерство на вътрешните работи или държавната организация. " Става дума за колосална сума (30-40 милиона лева) ", уточни Емил Марков.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР