Канал 3 Дружеството за търговия на оръжия Кинтекс е било посредник

...
Канал 3
Дружеството за търговия на оръжия Кинтекс е било посредник
Коментари Харесай

Кинтекс плащал неустойки за милиони, които не си търсил от оръжейните производители

Канал 3 Дружеството за търговия на оръжия " Кинтекс " е било медиатор сред български производители на оръжие и страни отвън България, което е спомагал търгуваното оръжие да излезе по-евтино за производителите. Това е главната " сюжетна линия ", по която работи Специализираната прокуратура след инспекциите в " Кинтекс ". Касае се за следствие с предмет незаконен сговор и занемареност. Това стана ясно от изказването на зам.-главния прокурор Иван Гешев, а покупко-продажбите са за милиони. 

" Става дума за покупко-продажби с разнообразни страни като Индия и други, няма данни за Украйна и за Сирия, ревизираме безусловно всичко обаче. Доставката се прави от български оръжейни производители, а договорите са сред " Кинтекс " и съответните страни. Българският производител, несъмнено напълно инцидентно, или някои от тях, оферират некачествена продукция, за което неустойките се заплащат от " Кинтекс ". Въпросът е, че " Кинтекс "  не подхваща нищо, с цел да възвърне тази вреда. Това е изгода за съответните оръжейни търговци, които могат да произведат продукция с ниско качество или да не изпълнят доставка, по този начин стоката им излиза по-евтино ", в детайли изясни Гешев.

По думите му и към момента не престават дейностите по изземване и приобщаване на материални доказателства, документи и други. Утре ще се реши дали някой от чиновниците на " Кинтекс " да бъде притеглен като обвинен. Доставчиците били трима, а публицисти попитаха заместника на основния прокурор дали е допустимо над " Кинтекс " да има политически чадър, което той не отхвърли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР