Канал 39 километра е опашката от гръцка страна на ТИР-ове

...
Канал 39 километра е опашката от гръцка страна на ТИР-ове
Коментари Харесай

9 км опашка от ТИР-ове на Кулата

Канал 3

9 километра е опашката от гръцка страна на ТИР-ове на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “, чака се 5-6 часа, обработени са на вход 600 товарни автомобила, това стана ясно от брифинг довечера на граничния пункт.

„ Ситуацията все още е следната, има много засилен трафик от Гърция в посока България за товарни коли. От извършените диалози с част от водачите разбирам, че там опашката е към 8-9 км. На какво се дължи: първо на това, че предходната седмица знаете, че Гърция имаха народен празник, в противоположна посока имаше доста засилен трафик на товарни коли и в този момент всички тези коли, които са били на територията на Гърция потеглят да се връщат. Предполагам че през идващите дни няма да е по този начин. Това е една от аргументите. Другата от аргументите е, знаете за ограниченията, които са взети с попълването на декларациите и на всички тези документи, които ни дават съображение всеки един от тези превозвачи, от тези водачи, които идват от рискови страни и освен от там, да знаем къде се намира във всеки един миг, тъй че в случай че се наложи, да могат да бъдат открити по най-бързият метод за да предпазим популацията от нежелани контакти с лица, които са обитавали на избрани територии с повече болни или под карантина. Какво се получава все още, постанова се да обясняваме на водачите какви ограничения ще бъдат подхванати по отношение на тях, в случай че не съблюдават карантината и това също лишава време ”, сподели на брифинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ основен комисар Светлан Кичиков.

 

Той уточни, че обработените камиони все още са към 600 и допусна, че това е към 120 камиона по-малко по отношение на естественото за сезона.

 

Запитан за карантината за водачите на ТИР-ове шефът на Гранична полиция уточни: „ Има разнообразни правила за тези, които идват, естествено има няколко категории водачи. Примерно, идва водач, който влиза на територията на България, единствено ще разтовари и ще се върне. Естествено за него тези 14 дни не важи, само че при последващо прибиране в България за по-дълъг интервал ще бъде под карантина 14 дни. За други, които идват и остават в България естествено този 14-дневен период стартира незабавно да тече ”.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР