Канал 3 внася сигнал за недопустимо посегателство над журналисти на

...
Канал 3 внася сигнал за недопустимо посегателство над журналисти на
Коментари Харесай

Канал 3 внася сигнал за недопустимо посегателство над журналисти на медията

Канал 3 внася сигнал за неприемливо посягане над публицисти на медията:

ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО

МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДО

АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ РАДИО И ТЕЛЕВИЗИОННИ ОПЕРАТОРИ

ДО

СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

ДО

АСОЦИАЦИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ

ЖУРНАЛИСТИ

СИГНАЛ

от Ива Стоянова Стоянова, в качеството си на Програмен шеф на телевизия Канал 3, гр. София 1379, ул. “Aрх. Петко Момчилов” № 2.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ЖУРНАЛИСТИ,

На 5 юни 2019 година по време на осъществяване на служебните си обвързване, екип на Канал 3 беше атакуван от Георги Борисов Георгиев, ръководител на Групово дело БОЕЦ. Посегателството с изключение на против техниката на малкия екран е и физически против репортера Пламен Петров и водача Тихомир Георгиев. Ударите от страна на Г. Георгиев са станали пред очевидци. След обзор чиновниците в Канал 3 получиха публични документи от правосъдна медицина, въз основата на които подадоха и тъжба в полицията във Видин.

Уважаеми господин Главен прокурор, уважаеми господин Министър, уважаеми Колеги,

Моля да вземете отношение по невижданото посягане върху публицист по време на осъществяване на служебните му отговорности. Екипът на малкия екран беше командирован във Видин, с цел да направи изявление с господин Георги Георгиев, за който Канал 3 разполага със сигнали от няколко самостоятелни източника и приготвя проверяващ материал. Спазвайки всички правила на публицистиката, Канал 3 е задължен да потърси и даде опция и на засегнатата страна да даде своите отговори по разследваните тематики. Това екипът на Канал 3 се опита да направи – легитимиран, с брандирана техника и автомобил. Този опит за даване на думата обаче, бе манипулиран от Г. Георгиев, който преднамерено вкара себе си в ролята не на събеседник, а на жертва и си разреши неприемливо отношение към публицисти. Освен, че наскърбяваше екипа ни, Г. Георгиев направи опит да повреди техниката и най-после физически посегна на сътрудниците ни. Г. Георгиев си разреши да намеси и брачната половинка си, която екипът съзнателно не желаеше да замесва и тормози, защото тя не е обект на нашето следствие. Именно по тази причина опита ни за срещи с Г. Георгиев беше единствено пред формалното му работно място. В опит да стресне екипа на Канал 3 и да му попречи да извърши служебните си отговорности, два пъти Г. Георгиев повика полиция при срещите си с нашия екип, само че и двата пъти чиновниците на реда не откриха никакви нарушавания от страна на чиновниците на Канал 3.

В сегашния сигнал посрамвам единствено обстоятелства и условия. Дали същите реализират състав на закононарушение, е от компетентността само на проверяващите органи и прокуратурата на Република България. Канал 3 разполага с задоволителен размер видеоматериал, който с подготвеност ще даде при поискване.

Когато приказваме за независимост на медиите, имам вяра че тази независимост визира всички медии, всички публицисти. Определяме като неприемливо похищението против публицист и разчитаме, че това наше мнение се споделя и от институциите, и от цялата медийна общественост. Причина за сегашния сигнал са и опитите за дезинформация от страна на Г. Георгиев, които са съумели да подведат част от сътрудниците публицисти и те, имам вяра несъзнателно, с едностранчивото отразяване манипулират публиката и основават подправени вести, против които всички би трябвало да се борим дружно!

С почитание,

Ива Стоянова



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР