Канал 3 Някогашният знаков софийски ресторант Кошарите, сега Сръбски ресторант

...
Канал 3 Някогашният знаков софийски ресторант Кошарите, сега Сръбски ресторант
Коментари Харесай

Кой е удареният баровец Бирмата?

Канал 3 Някогашният знаков софийски ресторант " Кошарите ", в този момент " Сръбски ресторант Бест ", е затворен от жандармеристи поради провеждащата се профилирана акция. Прокуратурата прави претърсвания и изземвания. По-рано през днешния ден стана ясно, че спецпрокуратурата прави следствени дейности против проведена незаконна група занимаваща се с нелегално произвеждане на цигари и пране на пари.

Рано тази заран Специализираната прокуратура стартира осъществяването на претърсвания и изземвания в офиси на сдружения в София, стопанисващи заведенията " Везувий “ и " Сръбски ресторант Бест “, обиски на лица и разпити на очевидци на територията на София, за задържане на управителните равнища на проведената незаконна група.

Според осведомени ресторант " Везувий ", който се намира в столичния квартал " Иван Вазов “, се свързва с Лидия Станоева. Тя е майка на Георги Станоев - Бирмата, който е бивше гадже на фолк певицата Преслава. " Сръбски ресторант Бест " пък е благосъстоятелност на бащата - Евлоги Станоев – Голямата Бирма, заяви " Канал 3 ".

Според ПИК пък Евлоги Станоево-Бирмата, който стои зад компаниите, ударени при акцията на спецпрокуратурата, е огромен предприемач от Перник. Семейството му от години е измежду най-заможните в града и е свързвано с тогавашната силова формация " ВИС ". Той дълго време беше и спонсор и притежател на футболния клуб в града - " Миньор Перник ".  

Бившата му жена и майка на сина му Георги Станоев-Малката Бирма - Лидия Станоева, преди години разследвана като огромен вносител на артикули, които попадат в графата отбрана на интелектуална благосъстоятелност, пишат медии при започване на века. Оказва се, че бизнес дамата въртяла яка търговия с дрешки от топ марки като " Версаче “, " Долче и Габана “, " Гучи “ и други сходни, които обаче не са истински, а цялостни ментета и нарушават жестоко ползите на формалните вносители.

Според служители на реда, проверяващи стопански закононарушения, Станоева се занимавала с това близо 5 години. Бизнесът й бил проспериращ, само че уви, тоалетите, които вкарва, не били истински. Публична загадка за множеството всемирски персони у нас и измежду средите на певиците е, че Лидия Скалата може да уреди дрешки от всички нови сбирки на известни марки на половин цена. Скалата e прякора на Лидия Станоева в тези среди. По същия метод към нея cе обръщат и лица от ъндърграунда.

Станоеви пък се прочуха най-много около връзката на сина им с фолк дивата Преслава. Георги и певицата имаха връзка повече от 4 години и съвсем бяха стигнали пред олтара. Преслава обаче го заряза поради безумната му ревнивост. После за малко Малката Бирма имаше връзка с Алисия, която обаче също побърза да избяга от него и фамилията му, с оправданието, че сякаш топ баровецът бил захласнат от майка си. Самият той пък се жалвал, че пръснал над милион за двете връзки с фолк звездите и от този момент на е имал известно гадже.   

Бившата свекърва на Преслава толкоз си e харесала прякора Скалата, че даже е кръстила една от компаниите си с такова име. Справка в комерсиалния указател демонстрира, че разследваната за контрабанда дама е собственичка и има присъединяване в общо 7 търговски сдружения. Те са " ГШ.М. Билдинг “ ООД, " Лидия 08″ ЕООД, " Дайли “ ООД, " Астория рент “ ЕООД, " МГС “ ООД, " Дрийм 2007″ ООД и " Скалата-04″ ЕООД. Именно посредством последната компания Станоева вкарвала в България дрешки, научихме от служители на реда. " Скалата 04″ е с предмет на активност импорт, експорт и реекспорт и комерсиална активност. Като адрес на офиса е посочен ресторант " Везувий “ в столичния квартал " Иван Вазов “.

Иначе Станоева била бизнес тигрица. Тя е заявила, че с изключение на огромна комерсиална активност компаниите и имат ползи и в строителството. В единственото сдружение от което е излязла " Лидтрейд “ е била съучастник с лице, което прикрива капитала посредством офшорката " Рутгерс Импорт “ АД записана на Британските вирджински острови. Партньорът й там се споделя Робърт Тачев, който на свое име има цели 35 компании. Журналистическа инспекция сподели, че Тачев е притежател и на склад под митнически надзор в София.

През 2011 година Столична митница лишава на една от компаниите на Тачев използването на режим митническо депозиране и идентификационен номер на склада му. Това може да се случи единствено при потвърдено, и то неведнъж нарушаване на закона, всички сдружения, ръководени от Лидия Станоева, нямат отговорности към Национална агенция за приходите, а единствено едно от тях " Лидия 08″ ЕООД е имало запор на сметките по искане на " Топлофикация “ София поради неплатена фактура от 1700 лева Майката на Бирмата обаче се справила със запора в къси периоди. Той е натрапен на 4 август 2010 година и е вдигнат на 16 август същата година, откакто Лидия отнесла парите за парното.

Източници от средите на полицията разкриват, че Станоева е построила супер тайна скица за импорт и продажба на ментетата. Фалшивите " Армани “ и " Гучи “ идвали от Китай с контейнери в Солун. От там влизали в България през граничния пункт " Кулата “ като вътрешно общностна доставка, която не предстои на митнически надзор.

Вече в страната парцалките в никакъв случай не стояли на куп в един склад или магазин, а се " разхвърляли “ в разнообразни такива в цяла България. Причината – в случай че има инспекция на Икономическа полиция, да бъде хваната единствено дребна част от стоката. Дрешките се продавали и в интернет магазини, както и непосредствено посредством обществената мрежа " Facebook “. 

Според осведомени от сходен жанр търговия с висококачествени имитации могат да се доближат финансови стойности от към 1 млн. лв. годишен оборот. Поне 700 000 лева от тях ще са чиста облага. Научихме от доближени, че оправната Лидия държала на заплата цяла мини войска от митничари и квартални служители на реда, които да я пазят от инспекции след сигнали на правоносители. 

Евлоги Станоев-Бирмата пък от няколко години върти ресторантьорски бизнес, поради кой в този момент прокуратурата го проверява за пране на пари, свързани с незаконно произвеждане на цигари. Преди две години Евлоги и синът му купиха от различен прочут фен на чалга дивите - Коко Динев, паметната механа " Кошарите " в столичния квартал " Лозенец ". Буйният правоприемник на царицата на китайското карго Лидия Станоева-Лидка Скалата, съгласно медии тогава е броил 2 млн. лева на Коко Динев за собствеността на тогавашната цитадела на чалгата.

Там той направи ново балканско заведение с името " Везувий ", а в новия план взел участие и Коко Динев, който е запазил 30% от собствеността. Заведението бе най-оборотното в София през 90-те години, само че залезе след гибелта на висаджията Георги Илиева. Преди 3 години бомба избухна в кръчмата и краткотрайно затвори порти за гости. Преди няколко месеца Коко Динев отдаде чартърен " Кошарите " на предприемача Емил Коларов, само че възродената механа не потръгна.

Все още не е ясно дали в акцията е ударен и той и дали тримата към този момент са задържани. На място спецппрокурори и служители на реда ГДБОП тарашат заведението " Бест ", което е бившето " Кошарите ". Изземват се документи и техника, съобщи кореспондент на ПИК TV. Акцията тече още от 24 август, когато ударени три заводи за произвеждане на противозаконни цигари, които са произвеждали по 100 000 кутии цигари дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР