Канал 3 Искаме да увеличим възможността хората със симптоматика да бъдат

...
Канал 3
Искаме да увеличим възможността хората със симптоматика да бъдат
Коментари Харесай

Проф.Кантарджиев с оптимистична прогноза: Очаквам намаляване на заразените до седмица

 Канал 3 " Искаме да увеличим опцията хората със симптоматика да бъдат тествани. Когато става дума за зараза, няма обезпечен и неосигурени. Затова се замесва РЗИ и нещата се вземат решение без проблем. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия. 

" Проблемът е единствено един - в случай че би трябвало, както имат предпочитание ЛС, всички да бъдат тествани, това са 200 000 теста на месец. От началото на епидемията сме създали 180 хиляди. Ако би трябвало да изследваме всички, които ще влязат в болница, което е 2 милиона хоспитализации годишно, което е към четвърт милион ", добави той.

" Правилният метод е увеличението на цената на пътеката да даде опция на всяка болница да прави бърз тест. Когато пациентът покаже антитела, тогава единствено да се прави PCR. Това е по-разумно и медицински голословно. Не би трябвало да позволяваме лечебните заведения да стават места за заразяване ", сподели Кантарджиев. 

Експертът обясни пред водещата Аделина Радева, че към този момент не е позволено разпространяване и да се заразят цели лечебни заведения.

" Три са нещата при нас - да не позволяваме претоварване на лечебните заведения, да не позволяваме доста заболели лекари и да пазим една мяра. Прекаленото е постоянно прекомерно.  В началото не предприехме никакви ограничения, които да пречат доста на стопанската система. Нито едно работещо дружество не беше затворено. Много предприятия бяха изгубили икономическите си връзки с Китай и поради това не работеха. Разчитам да поддържаме едни числа - до към 200 случая дневно, както и до седмица да стартират да понижават.

Трябва да пазим себе си и фамилиите си. За страдание, събирането на хора на едно място, изключително прочувствените с песни и танци, човек се заразява от кряскане и крещене ",  сподели проф. Кантарджиев.  Не съм специалист на политически въпроси. Не може страната, която имаше най-навременни ограничения, по този начин в този момент да ни простят едно увеличение. Вярно е, че измежду членовете на Европейски Съюз имаме една нараснала заболеваемост, само че в случай че се съпоставим с други балкански страни, мога да ви кажа, че в доста такива страни е 2-3 пъти повече в сравнение с в нашата страна ", безапелационен е той. 

Проф. Кантарджиев отбеляза, че младежите не са застрашени, за разлика от хората над 60-годишна възраст, хората с диабет и други предишни болести и третата група са тези с имунен недостиг. Членът на НОЩ акцентира, че бременните дами би трябвало най-вече да се пазят. 

" Септември няма да е рисково, само че ще е рисково октомври и ноември, когато има други вируси. Сега сега, огромният брой инфектирани са младежи. Виждате, че невисок % са в лечебни заведения и са тежко заболели. Ползвай си маската на закрито, не се събирайте доста хора на закрито. Правете тържествата навън ", поучава той. 

" Както виждате, ориентацията е към медикаменти, които до в този момент са употребени за нещо друго, тъй като са безвредни и безвредни и могат да се употребяват за друго. Ако оказват помощ за ковид, са добре пристигнали. За имунизацията е малко мъчно - както множеството вируси инфекции, клетъчният имунитет е този, който те пази.

Доста компании са покрай въвеждането на тази ваксина, само че би трябвало да се знае дали имунизацията ще ни пази или в случай че се разболеем ще изкараме по-леко вируса. Колко време ще работи тази ваксина? А в случай че вирусът мутира, дали тази ваксина ще е задоволително мощна. В рамките на Европейски Съюз и Съединени американски щати няма да излезе ваксина, която основава риск за здравето. Може да не е задоволително ефикасна, само че няма да е нездравословна ", заключи специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР