Канал 3  Не се знае количеството на изнесения годен за употреба

Канал 3  Не се знае количеството на изнесения годен за употреба ...

Агенция Митници: От Винпром Карнобат през тръби се извежда алкохол без контрол.Канал 3 

 

Не се знае количеството на изнесения годен за употреба алкохол, заяви зам.-шефът на митниците Юлиян Мирков

В хода на всички разследвания на "Винпром Карнобат“ се оказа, че съществуват множество тръбни връзки, които служители на Агенция "Митници“ установиха. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Агенция "Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг, на който беше изложено становището на Агенцията по казуса със запечатаните данъчни складове в района на Карнобат."Едно от тях е кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, спирт, без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства. Алкохолът е годен за употреба, но би могъл да се изнася нерегламентирано", поясни Юлиян Мирков.

Той обясни, че контролните действия от Агенция "Митници“ са започнали от 5 септември и са продължили до 20 септември, както и тези от Специализираната прокуратура.

"Не се знае какво е изнесеното количество алкохол, но санкциите могат да бъдат огромни, защото на всеки 100 литра алкохол акцизът е 1000 лв.“. Наказанията могат да доведат до прекратяване на лиценза“, посочи той.

Зам.-директорът на Агенция „Митници“ каза още, че това е първото установено по рода си нарушение. По думите му искането на Агенцията е за удължаване на срока на затворените предприятия.

"Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да се стигне до унищожаване на готова продукция“, посочи той. Юлиан Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.

 

 

Източник: petel.bg