Канадците избират нов парламент след напрегната предизборна кампания. Има вероятност

...
Канадците избират нов парламент след напрегната предизборна кампания. Има вероятност
Коментари Харесай

Канадците избират парламент, разглеждано като заплаха за премиера Трюдо

Канадците избират нов парламент след напрегната предизборна акция . Има възможност министър председателят Джъстин Трюдо да падне от власт след единствено един мандат, осведоми АП.

47-годишният Трюдо употребява въздействието на татко си , някогашният министър председател на Канада и либерал Пиер Трюдо, когато завоюва през 2015 година, само че скандал и високи упования помрачиха акцията му преди вота.

Социологическите изследвания демонстрират, че Либералната партия на Трюдо може да изгуби от консерваторите или да завоюва , само че да не получи болшинство в законодателния орган, което значи, че ще би трябвало да разчита на опозиционна партия, с цел да остане на власт.

Трюдо върна либерализма в страната през 2015 година след съвсем 10-годишно ръководство на Консервативната партия, само че той е един от дребното останали прогресивни водачи в света. Той е обсъждан като лидер на либералите в ерата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Преди дни някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама взе невиждано решение и публично поддържа Трюдо . Обама прикани канадците да преизберат Трюдо, като означи, че в този момент светът се нуждае от прогресивното му ръководство.

Но през предишния месец се появиха остарели фотоси , на които Трюдо е с лице, боядисано в черно и кафяво, което сложи под подозрение лидерските му качества. Имиджът на канадския министър председател също пострада от скандал от по-рано тази година , когато някогашен основен прокурор съобщи, че е бил притискан от министър-председателя да приключи следствие на компания.

Всички тези проблеми ускориха доверието към водача на Консервативната партия Андрю Шиър.

Нито една партия не се чака да получи болшинство в 338-местния парламент, което значи, че ще е нужна коалиция.

Ако консерваторите завоюват най-вече места, само че не и за болшинство, те най-вероятно ще се опитат да образуват държавно управление с поддръжката на сепаратистката партия от Квебек - Квебекски блок . Либералите на Трюдо евентуално ще разчитат на Новите демократи, с цел да останат на власт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР