Канадското правителство забрани TikTok от всички свои телефони и други

...
Канадското правителство забрани TikTok от всички свои телефони и други
Коментари Харесай

Канада забранява TikTok на правителствени телефони и други устройства

Канадското държавно управление забрани TikTok от всички свои телефони и други устройства, като се базира на опасения по отношение на отбраната на данните, съобщи Агенция Франс Прес.

TikTok се сблъсква с все по-засилен надзор от страна на Запада през последните месеци заради опасения за това какъв достъп има Пекин до данните на потребителите. Компанията майка на приложението е „ ByteDance “, което е китайска.

От вторник " приложението TikTok ще бъде отстранено от издадените от държавното управление мобилни устройства. На потребителите на тези устройства също по този начин ще бъде неразрешено да изтеглят приложението в бъдеще ", се споделя в изказване на държавното управление.

То добави, че основният информативен шеф на Канада е " открил, че то съставлява недопустимо равнище на риск за неприкосновеността на персоналния живот и сигурността ".

Въпреки че няма данни за нарушавания на държавни данни, свързани с приложението, то предизвести, че " методите за събиране на данни на TikTok обезпечават забележителен достъп до наличието на телефона ".

Миналата седмица Европейската комисия забрани приложението от своето съоръжение, следвайки сходни стъпки в Съединени американски щати.

Говорител на TikTok съобщи, че канадското решение за блокиране на TikTok е " любопитно ", защото е било взето " без да се цитира някакъв съответен проблем със сигурността " или без съвещания с компанията.

Отношенията сред Китай и Канада се утежниха внезапно през последните години, изключително след ареста на върховен началник на „ Huawei “ по американска заповед през 2018 година и ответното задържане на двама канадски жители от страна на Китай.

Миналата седмица канадският комисар за отбрана на персоналните данни стартира следствие на TikTok във връзка със събирането и потреблението на персонална информация на потребителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР