Канадското правителство планира да обяви по-късно днес забрана на редица

...
Канадското правителство планира да обяви по-късно днес забрана на редица
Коментари Харесай

Канада планира забрана на пластмасата за еднократна употреба

Канадското държавно управление възнамерява да разгласи по-късно през днешния ден възбрана на редица пластмасови предмети за еднократна приложимост от 2021 година, заяви почитан държавен чиновник, представен от Асошиейтед прес.

Точно кои предмети ще бъдат неразрешени, ще се дефинира съгласно рекомендации, направени на научна основа, само че се разискват да вземем за пример бутилки за вода, найлонови торбички и пластмасови сламки, показва източникът.

По думите му държавното управление на премиера Джъстин Трюдо следва образеца на Европейския съюз и модела, общопризнат от Брюксел.

Европейският парламент реши с огромно болшинство през март да наложи широкообхватна възбрана на пластмасовите артикули за еднократна приложимост, с цел да понижи замърсяването от неразградимите предмети, които в последна сметка се оказват във водните басейни и полетата. Европейските страни показаха поддръжката си, само че би трябвало да гласоподават мярката, с цел да влезе тя в действие. Европейската възбрана обгръща необятен набор от пластмасови предмети, за които има подобаващи други възможности - от сламки до клечки за уши - от 2021 година.

Одобреният от Европарламента документ слага задачата 90 % от пластмасовите бутилки да се рециклират до 2025 година, а отпадъците от 10-те категории, които най-често се оказват в океаните, да бъдат понижени на половина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР