Канадско-американската консултантска компания Resonance изследва 50-те най-посещавани града на планетата

...
Канадско-американската консултантска компания Resonance изследва 50-те най-посещавани града на планетата
Коментари Харесай

Най-зелените градове

Канадско-американската консултантска компания Resonance изследва 50-те най-посещавани града на планетата (по данни на TripAdvisor), с цел да направи класацията на най-зелените градове. Всяко от обитаемоте места е оценено по 9 критерия: дял на зелените площи, дял на ползване на сила от възобновими източници, потребление на градски превоз до работното място, равнище на замърсеност на въздуха, ползване на вода на глава от популацията, досегаемост до пешеходно прекосяване, система за компостиране, брой на фермерските пазари.

Виена печели съревнованието с помощта на многочислените си зелени паркове, някои от които са основани още през XIX в. Австрийската столица е и приета за „ ориентир на градския превоз в Европа “ – на процедура половината от жителите на града са си купили едногодишна карта за градския превоз и я употребяват всекидневно.

Съвременната директна транспортна система на Мюнхен подрежда баварската столица на второ място в класацията. Наскоро градската администрация влага обилни средства в развиването на електрическия градски превоз. Не е учудващо, че градът може да се похвали с един от най-високите индикатори по повод чистотата на въздуха на Стария континент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР