Канадският строителен предприемач с русенски корени Игнат Канев връчи на

...
Канадският строителен предприемач с русенски корени Игнат Канев връчи на
Коментари Харесай

Игнат Канев връчи стипендии на студенти от Русенския университет

Канадският строителен бизнесмен с русенски корени Игнат Канев връчи на четирима изявени студенти от Русенския университет първите интернационалните стипендии „ Игнат Канев ". Самият Канев беше почетен с наградата „ Будител на годината " за неговата поддръжка за възобновяване на материалната база в университета и финансовата му помощ към студентите.

Една от първите стипендиантки на Фондация „ Игнат Канев " е третокурсничката от компетентност „ Право " Живка Андреева. Тя получи 3000 канадски $ за своите университетски достижения.
Живка Андреева, ІІІ курс, компетентност „ Право ": Отличен триумф, присъединяване в научни конференции. Това за мен е огромна чест. Много съм горда и откровено благодаря на господин Канев.
Освен за студентите и за построяването на Канев център в Университета, фондация „ Игнат Канев " е дарила и на русенската болница близо 1 млн. лева
Игнат Канев: Ние се концентрираме към опазване на здравето и университетски подготовки тъй като канадското министерство на финансите това ми е разрешило и съм удовлетворен от това, което можем да създадем.
За 92-годишният Игнат Канев, който живее в Канада от 1941 година, към този момент е традиция всяка година през септември да посещава Русе и родното си село Горно Абланово.

Казва, че България за него е всичко.
Игнат Канев: Вие си нямате визия какво неща е да си дойдеш вкъщи, в родния край, където знаеш, че хората те обичат.
На 25 септември Игнат Канев ще открие в русенската болница ново поделение, построено напълно със средства на фондацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР