Канадският съд освободи финансовия директор на Huawei Technologies Мен Уанчжоу

...
Канадският съд освободи финансовия директор на Huawei Technologies Мен Уанчжоу
Коментари Харесай

Канадският съд реши дали да освободи финансовата директорка на Huawei

Канадският съд освободи финансовия шеф на Huawei Technologies Мен Уанчжоу под гаранция, оповестява " Ройтерс ". Сумата на гаранцията е 10 милиона канадски $, от които 7,5 милиона $ би трябвало да бъдат платени в брой.

Жената е длъжна да предаде всички паспорти и документи, чрез които може да пътува. Също така на Уанчжоу й е забранено да кандидатства за нови паспорти. Освен това в гаранциите трябва да има ценни книжа или поръчители. Директорката трябва да се съгласи на електронния мониторинг на нейното придвижване. Тя не може да напуска дома си от 23 часа до 6 часа сутринта. Извън резиденцията на Уанчжоу й е позволено да излиза заедно с охранител.

От Huawei коментираха решението на съда да освободи финансовия директор на компанията под гаранция.

" Ние сме напълно уверени, че канадското и американското правосъдие ще достигнат до справедливи заключения в последващото разследване. Както подчертахме през цялото време, Huawei спазва всички закони и разпоредби в страните и регионите, в които работим, включително контрол върху износа и законите за санкции на ООН, САЩ и ЕС ", се казва в прессъобщение от компанията.

Припомняме, че финансовият директор на Huawei Technologies Мен Уанчжоу бе задържана във Ванкувър на 1 декември 2018 г. по искане на Съединените щати. Тя е заподозряна в измама, свързана с избягване на санкциите на САЩ срещу Иран.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР