Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви в Лондон днес, че страната

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви в Лондон днес, че страната
Коментари Харесай

Канада санкционира руснаци по списък на Алексей Навални

Канадският министър председател Джъстин Трюдо съобщи в Лондон през днешния ден, че страната му ще наложи наказания против още 10 съветски лица, съобщи „ Ню Йорк Таймс “. Той сподели, че те са „ съучастници в тази неоправдана инвазия “, визирайки съветската офанзива над Украйна и продължаващите сражения в страната. В тази мярка присъединяване има и опозиционерът Алексей Навални.

По думите на министър-председателя 10-те лица включват сегашни и някогашни висши държавни чиновници, олигарси и поддръжници на съветското управление. Имената идват от лист, формиран от Алексей Навални, който все още излежава присъда в Русия, откакто при започване на 2020 година се върна в страната си от Германия, където се лекува поради опит за отравяне с „ Новичок “.

Днес Трюдо бе на среща на високо равнище, домакинствана от английския министър председател Борис Джонсън. В нея взе участие и нидерландският им сътрудник Марк Рюте, а най-после тримата организираха взаимна конференция, на която Трюдо разгласи за глобите.

Джонсън съобщи, че протест на съветските нефт и газ е „ на масата “. „ Трябва да помислим по какъв начин всички можем да се отдалечим допустимо най-бързо от зависимостта от съветските въглеводороди, съветските петрол и газ “, сподели той.

Рюте на собствен ред съобщи, че откъсването от нефта и газа на Русия е развой, който се реализира малко по малко. Той разясни, че „ зависимостта до известна степен още е налице “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР