Канадският премиер Джъстин Трюдо застраши предизборната си кампания след противоречива

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо застраши предизборната си кампания след противоречива
Коментари Харесай

Канадският премиер стана обект на нападки след противоречива снимка

Канадският министър председател Джъстин Трюдо заплаши предизборната си акция след спорна фотография, оповестена в учебен годишник.

Това се случи откакто списание „ Тайм” разгласява изображение от 2001 година, на която Трюдо е облечен с тога и тюрбан на главата, а лицето, врата и ръцете му са боядисани в кафяво. Премиерът признава, че е превдварително решен като героя Аладин.

Според изданието това се случило по време на галавечер „ Арабски нощи”.
Заради Тръмп: NYT подмени заглавие и си навлече куп рецензии Президентът не вижда връзка сред расизма в Съединени американски щати и всеобщите стрелби
Снимката е влезнала в годишника 2000-2001 година на частното учебно заведение „ Уест Пойнт Грей”, където Трюдо е учил. Изданието цитира представител на Либералната партия, която е удостоверила, че фотографията е достоверна.
Снимка: Time Magazine
„ Трябваше да знам по-добре, само че не знаех. Беше неточност. Не трябваше да го върша. Извинявам се откровено. Наистина скърбя “, разяснява Джъстин Трюдо.

По думите му не е имал визия, че сходни практики се считат за расистки и обидни.
Фараж: Изказването на Тръмп за четирите цветнокожи в Конгреса беше гениално Американският държавен глава прикани четири дами от малцинствени групи "да се върнат в страните, от които са пристигнали "
Канадецът е ревнив последовател на мултикултурализма в страната.

Новината идва седмица след началото на предизборната акция, където Либералната партия на Трюдо води усилена борба с Консерваторите на Андрю Шийр.



47-годишният Трюдо, чиято партия завоюва решителна победа през 2015 година, към този момент е подложен на остри рецензии поради нарушавания на етичните правила и други проблеми.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР