Канадският премиер Джъстин Трюдо остана безмълвен 21 секунди, когато бе

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо остана безмълвен 21 секунди, когато бе
Коментари Харесай

Джъстин Трюдо остана безмълвен 21 секунди при въпрос за Тръмп

Канадският министър председател Джъстин Трюдо остана безгласен 21 секунди, когато бе запитан за държанието американския президент Доналд Тръмп, чийто път бе разчистен със сълзотворен газ, с цел да може той да театралничи с Библия пред черква, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че Трюдо от дълго време внимава да не подлага на критика Тръмп, защото на Съединени американски щати се пада дял от 75 % от канадския експорт.

Премиерът на Канада, който нормално дава отговор бързо на въпроси, обаче резервира дълго безмълвие, когато бе запитан за държанието на американския президент и отправения от него апел за потребление на армията против стачкуващите.

Канадците следят с смут и смаяни какво става в Съединените щати, съобщи Трюдо, визирайки митингите против гибелта при полицейски арест на цветнокожия Джордж Флойд. " Време е хората да се обединят ", добави той, заобикаляйки да спомене непосредствено Тръмп.

Канада обаче също има проблеми с расизма, съобщи канадският министър-председател преди няколко дни.

" Расизмът против чернокожите - расизмът - е действителен. Той е в Съединени американски щати, само че също в Канада и ние знаем, че хората се сблъскват всеки ден със систематична дискриминация, неумишлено предрешение и расизъм против чернокожите ", сподели Трюдо. " Ние в Канада също имаме работа за извършване ", съобщи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР