Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че неговата Либерална партия е

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че неговата Либерална партия е
Коментари Харесай

Партията на Трюдо ще управлява Канада до 2025-а

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи, че неговата Либерална партия е постигнала съглашение с опозиционната Нова демократична партия, което ще резервира партията му на власт до 2025 г, заяви АП.

“Това значи, че в тези несигурни времена държавното управление може да действа предсказуемо и устойчиво, да показва и извършва бюджети и да прави нещата за канадците”, сподели Трюдо.

Либералната партия завоюва изборите през септември, само че не съумя да си обезпечи болшинство в парламента и би трябвало да разчита на опозицията, с цел да одобри законодателствата. Лявата партия НДП ще поддържа либералите на Трюдо в подмяна на покупко-продажби за проекти за фармацевтични и дентални грижи, само че няма да има народен представител в кабинета на Трюдо.Министър-председателят съобщи, че НДП няма да има несъгласие върху нито един бюджет или друго законодателство.

“Разбрахме се да работим дружно. Става дума за съсредоточим върху това, за което сме съгласни, вместо върху това, за което не сме съгласни”, добави министър председателят.

Протестиращите срещу имунизациите и Коронавирус ограниченията в страната приканиха държавното управление да бъде свалено. Според някои опозиционери това е просто ход, с който се ускорява властта на Трюдо.

Джъстин Трюдо разгласи, че още веднъж ще се кандидатира за поста на идващите избори. Ще продължа да послужвам на канадския народ, добави той.

Но има подозрения дали той ще го направи, като се има поради, че щеше да е на власт от 10 години. Освен това се следи спад в известността му и повишаване на враждебността към него в огромна част от Западна Канада.

Трюдо встъпи в служба през 2015 година на 43-годишна възраст, вторият най-млад канадски министър председател в историята. Оттогава имаше неуспехи, само че беше избран отново два пъти.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР