Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че не е заразен с

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви, че не е заразен с
Коментари Харесай

Канадският премиер не е заразен с коронавируса от съпругата си

Канадският министър председател Джъстин Трюдо разгласи, че не е инфектиран с новия ковид, откакто стана ясно, че брачната половинка е болна от COVID-19.
Съпругата на канадския министър председател се е заразила с ковид 47-годишният Джъстин Трюдо няма проявени признаци, само че ще е под карантина 14 дни
В четвъртък бе обявено, че брачната половинка на канадския министър председател Софи Грегоар Трюдо е дала позитивна проба за вируса, откакто се върнала от посещаване във Англия. Тя и брачният партньор ѝ ще останат под домашна карантина 14 дни.

От канцеларията на канадския министър председател увериха, че той ще продължи да извършва в цялостна степен своите отговорности, а плануваните му срещи ще бъдат извършени в режим телефонен диалог.
Заразените по света от COVID-19 са над 145 000 в 145 страни В Китай, откъдето потегли болестта, новите случаи са единствено 11
Канадските управляващи ускоряват ограниченията за битка с ковид, като оповестиха през вчерашния ден изключителни ограничения, в това число изненадващо намаление на главния лихвен % с половин % от централната банка за компенсиране на икономическите последствия от епидемията, съобщи Ройтерс.

Канада посъветва жителите си да не пътуват в чужбина, в случай че не е неотложно, реши да приема интернационалните полети единствено на няколко определени летища и няма да приема до юли в свои пристанища круизни кораби с над 500 индивида на борда.
Светът навлиза в тотална обсада поради пандемията от COVID-19 На Стария континент за първи смъртни случаи оповестиха Украйна и Люксембург
Камарата на общините прекрати работа, само че преди този момент утвърди закона за одобрение на новото северноамериканско съглашение за свободна търговия. Впоследствие Сенатът също даде зелена светлина на комерсиалния контракт.

За да ратифицира Канада съглашението последна от трите страни по него (освен Съединени американски щати и Мексико), остава законът да бъде подписан от генерал-губернатора Жули Пайет – нещо, което е условност.

Правителството даде обещание 10 милиарда канадски $ (7,2 милиарда долара) поддръжка за бизнеса под формата на заеми.

В Канада са регистрирани близо 200 случая на заразяване с вируса и една жертва.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР