Канадският премиер Джъстин Трюдо не е сигурен колко пъти се

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо не е сигурен колко пъти се
Коментари Харесай

Нови "черни" снимки застрашават политическата кариера на Джъстин Трюдо

Канадският министър председател Джъстин Трюдо не е сигурен какъв брой пъти се е преобличал и е боядисвал лицето си в тъмни цветове. Изказването му идва откакто две нови спорни фотоси на него бяха оповестени в медиите, написа списание „ Тайм”.

Вчера изданието разгласява фотография, на която Трюдо е маскиран като героя Аладин по време на галавечер през 2001 година Именно, тъй като канадецът е последовател на мултикултурализма, изображенията провокираха остри рецензии към него.
Снимка: Time Magazine
„ Не съм сигурен дали има още мои фотоси с кафяво лице, с изключение на към този момент публикуваните”, съобщи министър-председателят.
Снимка: Time Magazine
След първата фотография от 2001 година Трюдо призна, че се е маскирал още един път по време на учебно зрелище на Day-O. Това е национална ария от Ямайка, изпълнявана от афроамериканецът и бранител на човешките права Хари Белафонте.

„ Глобъл Нешънъл” разгласява трети материал, този път видео. На него Трюдо е още веднъж с черно лице, изплезен език и ръце във въздуха. От пресофиса на Либералната партия потвърдиха, че видеото е достоверно.
Снимка: Time Magazine
„ Мисля си, че значимият въпрос е: Как не си го спомняш? Истината е, че не разбирах какъв брой обидно е това за хората, които се сблъскват с дискриминация всеки ден”, показа Трюдо.



Публикациите на другите медии провокираха смесени реакции измежду политическия и обществен хайлайф на Канада.

Националният съвет на канадците мюсюлмани благодари на премиера за отправеното опрощение.

Лидерът на Новата демократическа партия в страната написа в „ Туитър”, че не става въпрос за министър-председателя.

„ Говорим за всеки младеж, който е подиграван поради цвета на кожата си. Детето, чийто тюрбан е бил изтръгнат от главата му и всички тези, които претърпяват болката и обидата от горчивия опит с расизма. На вас, аз споделям, че сте обичани”, добавя още Ягмет Синг (Jagmeet Singh).

Лидерът на Консервативната партия Андрю Шиър показа пред кореспонденти, че почернено лице е открита насмешка и расизъм. По думите му действието е толкоз расистко през 2019 година, колкото е било и през 2001 година

„ Това, което канадците видяха е човек, на който му липсва преценка, честност и право да ръководи тази страна”, акцентира Шиър.



Председателят на Зелената партия Елизабет Мей също написа в „ Туитър”, че е шокирана от показния расизъм на Джъстин Трюдо.

„ Той би трябвало да се извини за вредите и да се научи на условията, които са нужни за обществена правдивост в държавното управление. В тази тенденция той се провали”, споделя Мей.

Канада се намира в предизборна акция, а изявленията в медиите могат съществено да навредят на реномето на настоящия министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР