Канадският премиер Джъстин Трюдо извърши промени в правителството, като една

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо извърши промени в правителството, като една
Коментари Харесай

Трюдо назначи министър за нелегалните мигранти

Канадският министър председател Джъстин Трюдо извърши промени в държавното управление, като една от най-съществените е назначението на министър, който ще дава отговор за влизащите в страната претенденти за леговище, чиито брой непрестанно пораства, съобщи организация " Ройтерс ".

Само за миналата 2017 година през сухопътната граница със Съединени американски щати незаконно са влезнали над 30 хиляди души и държавното управление е остро подложено на критика, че не гледа съществено на въпроса.

Министър на граничната сигурност и битката с проведената престъпност става депутатът Бил Блеър, който е и някогашен началник на полицията в Торонто - най-големия град в страната. Той ще дава отговор за така наречен " нерегламентирана миграция ".

Канада и Съединени американски щати имат съглашение, съгласно което претенденти за леговище, които пресичат границата през контролнопропускателните пунктове, биват връщани и им се споделя да аплайват в първата страна, в която са пристигнали. Хиляди мигранти обаче пресичат границата незаконно, заобикаляйки КПП-ата. След като влязат по този метод в Канада, те имат право да желаят бежански статут.

Канада от месеци несполучливо към този момент се пробва да убеди Съединени американски щати това съглашение да бъде променено, с цел да важи за цялата граница и да ѝ разреши да връща хиляди незаконно влезнали на нейна територия./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР