Канадският премиер Джъстин Трюдо и венецуелският опозиционер Хуан Гуаидо призоваха

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо и венецуелският опозиционер Хуан Гуаидо призоваха
Коментари Харесай

Трюдо и Гуаидо призоваха за организиране на свободни и честни избори във Венецуела

Канадският министър председател Джъстин Трюдо и венецуелският опозиционер Хуан Гуаидо приканиха през вчерашния ден за образуване на свободни и почтени избори във Венецуела поради " нелегитимността " на режима на Николас Мадуро, заяви Франс прес.

Трюдо и Гуаидо организираха телефонен диалог в навечерието на среща в Отава на Групата от Лима, в която вземат участие няколко латиноамерикански страни и Канада.

Те бяха единомислещи, че е " значимо интернационалната общественост да изпрати ясно обръщение, че режимът на Мадуро е нелегитимен и че би трябвало да се съблюдава венецуелската конституция ", уточни кабинетът на началника на канадското държавно управление.

Гуаидо съобщи на Трюдо, че е " решен да обезпечи кротичък преход към народна власт ", се добавя в официалното съобщение.

Групата от Лима бе основана през август 2017 година, с цел да способства за мирното споразумяване на рецесията във Венецуела, която страда от дефицит на артикули от първа нужда, в това число лекарства, както и от галопираща инфлация.

 Мадуро предизвести за революция във Венецуела Виж още Мадуро предизвести за революция във Венецуела
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР