Канадският премиер Джъстин Трюдо беше замесен в скандал, свързан с

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо беше замесен в скандал, свързан с
Коментари Харесай

Обвиниха Джъстин Трюдо в расизъм заради стара снимка, той се извини

Канадският министър председател Джъстин Трюдо беше забъркан в скандал, обвързван с расова дискриминация. Списание " Тайм " разгласява негова фотография от преди 18 години, на която е облечен с тога и тюрбан на главата, а лицето, вратът и ръцете му са боядисани в кафяво.

Критиците на Трюдо реагираха остро и нарекоха държанието му расистко.Това става единствено седмица след началото на предизборната акция в Канада, предадоха международните организации.

Кадърът е изработен по време на церемония вечер наречена Арабски нощи, проведена от частната академия " Уест Пойнт Грей ", частно учебно заведение, където Трюдо е преподавал. Тогава той е бил на 29 години. Снимката е влезнала в годишника за 2000-2001 година Изданието цитира говорителка на Либералната партия, която е удостоверила, че фотографията е достоверна.

Exclusive: Justin Trudeau wore brownface at 2001 ‘Arabian Nights’ party while he taught at a private school, Canada's Liberal Party admits https://t.co/j3UobfYNIF
— TIME (@TIME) September 18, 2019

" През 2001 година, когато бях преподавател във Ванкувър, участвах в церемония вечер по случая края на годината. Аз се облякох с костюм на Аладин и си сложих грим. Не трябваше да го върша. Трябваше да помисля, само че не го направих. Извинявам се откровено. И в действителност скърбя ", сподели канадският министър председател, който акцентира, че не е имал визия, че сходни практики се считат за расистки и обидни.

Трюдо е ревнив последовател на мултикултурализма в страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР