Канадският певец Джъстин Бийбър публикува видео в Instagram миналия петък,

...
Канадският певец Джъстин Бийбър публикува видео в Instagram миналия петък,
Коментари Харесай

Какво представлява Синдромът на Рамзи Хънт, който застигна Джъстин Бийбър

Канадският артист Джъстин Бийбър разгласява видео в Instagram предишния петък, в което показа притеснителна информация по отношение на здравословното си положение.

Той разкри, че страда от синдрома на Рамзи Хънт, което постанова анулацията на идните му концерти от международното турне на Justice.

Бийбър сподели: „ Както виждате, това око не мига. Не мога да се усмихна от тази страна на лицето си. Тази ноздра няма да помръдне. Напълно неподвижна е тази страна на лицето ми. За тези, които са разочаровани от анулираните концерти - аз просто физически, явно, не мога да ги направя. Това е доста съществено, както можете да видите “.

Но какво съставлява синдромът на Рамзи Хънт?

Това положение се предизвиква от вируса на варицела-зостер, а болестта се характеризира с вътрешни и външни обриви и се състои от парализа на лицето от периферен вид.

При хора с този синдром се счита, че вирусът заразява лицевия нерв покрай вътрешното ухо, което води до раздразнение и отичане на нерва. Засяга най-вече възрастни и рядко се среща при деца.

Основните признаци са мъчителен червен обрив с цялостни с течност мехури в и към ухото и лицева уязвимост или с парализа от същата страна на засегнатото ухо.

Също по този начин болежка в ухото, загуба на слуха или звънене в ушите, затруднено затваряне на едното око, световъртеж, промени във вкусовото усещане или загуба на усет, сухота в очите и устата.

Симптомите нормално са краткотрайни в множеството случаи, само че могат да станат непрекъснати, когато казусът се смята за сериозен.

Бийбър също има някои от тези признаци, като затруднено затваряне на едното око, както и промени във усета.

Неспособността на пациентите да затворят клепача си може също да аргументи болежка в очите и замъглено зрение, само че това е по-често при хора над 60 години.

Диагнозата на синдрома на Рамзи Хънт се слага посредством анамнеза и клиничен обзор, спомагателни проби и техники за невроизображение.

Правят се и кръвни и кожни проучвания за вируса на варицела-зостер. В някои случаи се прави гръбначна пункция, ЯМР на главата и нервна проводимост, което може да дефинира степента на увреждане на лицевия нерв.

По отношение на аргументите за това заболяване, се счита, че този синдром се среща при хора, които са имали варицела.

След като човек се възвърне от него, вирусът остава в тялото, а от време на време се задейства още веднъж в по-късните години, с цел да аргументи херпес зостер и мъчителен обрив с мехури, цялостни с течност.

Заболяването се лекува с антивирусни медикаменти, кортикостероиди и болкоуспокояващи. Ако няма доста увреждане на нерва, се предписва лекуване с противовъзпалителни средства. Пациентът се възвръща изцяло за няколко седмици, само че в случай че увреждането е по-сериозно, може да не се възвърне изцяло даже след няколко месеца.

По-рано тази седмица екипът на артиста разгласи, че отсрочва три концерта от международното турне на Justice, което стартира през февруари. Той трябваше да пее във Вашингтон и Торонто по-рано тази седмица, а в идващите дни бяха планувани и концерти в Ню Йорк и Лос Анджелис, които бяха отсрочени без нова дата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР