Канадският парламент одобри законопроект за забрана на улавянето и развъждането

...
Канадският парламент одобри законопроект за забрана на улавянето и развъждането
Коментари Харесай

В Канада забраняват улова и развъждането на морски бозайници за забавление

Канадският парламент утвърди законопроект за възбрана на улавянето и развъждането на морски бозайници като китовете и делфините. Решението беше приветствано от деятелите за правата на животните, оповестява БГНЕС.

``
реклама

Законопроектът, препоръчан за първи път през 2015 година и в този момент очакващ алегорично кралско утвърждение, няма да се ползва с противоположна мощ, което значи, че морски бозайници, които понастоящем са в плен, могат да останат. Забраната обаче съдържа изключения за морските бозайници, които се нуждаят от рехабилитация след пострадване или в други случаи, позволени от управляващите.

" Това е толкоз значим закон, тъй като не разрешава размножаването, като в същото време по този метод дава ясно да се разбере, че китовете и делфините, които сега се държат в дребни аквариуми в Канада, са последното сходно потомство. Надяваме се, че в този момент други страни ще последват образеца на Канада и че туристическите компании също ще осъзнаят намаляващия интерес към тези типове атракции ", показва Мелиса Матлоу, шеф на акцията на Световната организация за отбрана на животните в Канада.

" Канада в този момент е една от 11-те водещи страни, които са заели прогресивна позиция против развъждането и развъждането на китове и делфини за развлечения, като Коста Рика и Чили са измежду останалите страни, взели сходно решение “, съобщи говорителката на групата за правата на животните Нина Деврис.

През последните години нараства отрицателната реакция против тематичните паркове, които демонстрират китове и делфини.

Миналата година английският туроператор „ Томас Кук “ разгласи, че ще спре да продава екскурзии до паркове за животни, които демонстрират косатки. „ Марин ленд “ в Ниагарския водопад и Ванкувърския аквариум са единствените уреди в Канада с морски бозайници в плен. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР