Канадският милиардер Бари Шърман, основател на фармацевтичния гигант „Апотекс“ (Apotex),

...
Канадският милиардер Бари Шърман, основател на фармацевтичния гигант „Апотекс“ (Apotex),
Коментари Харесай

Канадският милиардер Бари Шърман и съпругата му са починали от удушаване

Канадският милиардер Бари Шърман, създател на фармацевтичния колос „ Апотекс “ (Apotex), и брачната половинка му Хъни, са умряли от удушаване , заяви полицията в Торонто.

Тя се базира на резултатите от аутопсията, а в известието ѝ се споделя още, че нейният отдел „ Убийства “ е претрупан с следствието на случая .

Телата на 75-годишния Шърман и 70-годишната му брачна половинка бяха открити в мазето на дома им в Торонто от сътрудник по недвижими парцели, който щял да организира огледи с клиенти. Семейство Шърман неотдавна пуснало къщата за продажба.

Няма обаче следи от влизане с щурм. Полицията пък разгласи, че не търси причинител. Това породи изказвания, че става въпрос за ликвидиране и самоубийство , които ядосаха околните на жертвите. Те насочиха апел към полицията да извърши подробно и обективно престъпно следствие, както и към медиите да не спекулират за закононарушението, съобщи АП.

Бари Шърман е един от най-богатите хора в Канада . Основава „ Апотекс “ през 1974 година Днес компанията изнася медикаменти допълнително от 115 страни и е седмият максимален производител на генерични медикаменти в света.

По-рано тази година Бари Шърман завоюва дело, заведено от негови близки, за част от „ Апотекс “. Роднините на чичо му настояват, че са излъгани, тъй като като студент Шърман работи в неговата компания, купува я след гибелта му, продава я и основава „ Апотекс “.

Милиардерът беше в борда на няколко лечебни заведения и благотворителни организации. Със брачната половинка му Хъни имат четири деца и са дали милиони за щедрост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР