Канадският фонд Brookfield приключи закупуването на 100% от хотелската група

...
Канадският фонд Brookfield приключи закупуването на 100% от хотелската група
Коментари Харесай

Brookfield купува хотелската група Selenta

Канадският фонд Brookfield завърши закупуването на 100% от хотелската група Selenta, благосъстоятелност на каталунския предприемач Джорди Местре, за 440 милиона. Операциятя включва както управническия бизнес, по този начин и четири от хотелите, които групата имаше в портфолиото си. Това са Sofia и Expo в Барселона, Don Carlos Resort & Spa в Марбея и Mare Nostrum Resort в Тенерифе, разполагащи общо с повече от 2200 стаи. Извън договорката ще остане хотелът Expo Valencia, който ще продължи да бъде благосъстоятелност на Джорди Местре, само че ще се ръководи от Selenta, пише . 

" Това е доста премислено решение и ние сме уверени, че Brookfield е най-хубавият сътрудник за Selenta Group да продължи да надгражда наследството на нашето семейство и да обезпечава непоклатимост и огромни благоприятни условия за напредък на компанията и нейните заинтригувани страни ", сподели Джорди Местре в изказване.

Прехвърлените хотели ще продължат да работят под марката Selenta Group. Алберт Томас ще продължи да работи като основен изпълнителен шеф, а Джорджина Местре, трето потомство от основателското семейство, ще бъде негов помощник. Джорди Местре обаче напуща групата. 

" Развълнувани сме да разтеглим наличието си в Испания посредством инвестицията в Selenta Group. Това ни предлага атрактивна опция за нахлуване на испанския хотелиерски пазар посредством придобиване на необятно и висококачествено портфолио в Испания. Надяваме се, че партньорството със Selenta ще ни помогне да изведем компанията на нов стадий от нейното развиване ", коментира Алберто Нин, вицепрезидент на Brookfield. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР