Канадският авиопроизводител Bombardier ще създаде 2 нови частни самолета в

...
Канадският авиопроизводител Bombardier ще създаде 2 нови частни самолета в
Коментари Харесай

Новата гордост на Bombardier, подходяща за удобни и бързи бизнес пътувания

Канадският авиопроизводител Bombardier ще сътвори 2 нови частни самолета в отговор на възходящото търсене на бизнес самолети с огромни кабини.

Моделите Global 5500 и Global 6500 ще бъдат оборудвани с реконструирани кабини, усъвършенствано крило и изцяло нови мотори на Rolls-Royce. Те ще могат да летят надлежно на 5 700 и 6 600 морски благи и евентуално ще бъдат пуснати в употреба в края на 2019 година, оповестяват от компанията.

Global 5500 ще коства 46 млн. $, а Global 6500 - 56 млн. $, оповестяват от Bombardier пред Bloomberg.

 Най-продаваният дребен бизнес аероплан в света
Най-продаваният дребен бизнес аероплан в света

HondaJet държи много върхове в сегмента си

В съпоставяне със съществуващите модели Global 5000 и Global 6000, новите ще могат да летят най-малко 500 морски благи по-далеч и ще харчат с 13% по-малко гориво. Първият ще може да лети без спиране от Сао Пауло до Париж, а вторият без проблем ще свърже Лондон с Хонконг.

Rolls-Royce Holdings пуска нова серия реактивни мотори за бизнес самолети, наречена Pearl, която ще бъде единствената система за задвижване на новите модели на Bombardier, заяви английската компания в настрана изказване.

Bombardier ще продължи да създава и моделите Global 5000 и Global 6000, които също са доста сполучливи.

 Защо азиатските богаташи си купуват самолети втора употреба?
Защо азиатските богаташи си купуват самолети втора употреба?

Заможните хора в района стават все по-пестеливи

Канадският авиопроизводител достави 10 от своите самолети Global 5000 и Global 6000 през първото тримесечие, два повече от година по-рано. През предходната година Bombardier достави 45 такива, което съставлява към 1/3 от всички негови доставки на бизнес самолети.

Най-големият авиопроизводител в Канада към този момент приготвя дебюта на своя максимален бизнес аероплан с ултра отдалечен обсег Global 7000, който би трябвало да се появи през втората половина на годината.

Базираната в Монреал компания разчита на струващия към 73 млн. $ аероплан да й обезпечи към 3 милиарда $ годишни доходи при започване на идващото десетилетие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР