Канадският актьор Доналд Съдърланд и един от синовете му, също

...
Канадският актьор Доналд Съдърланд и един от синовете му, също
Коментари Харесай

Доналд Съдърланд озвучава английската версия на "Физика на тъгата"

Канадският артист Доналд Съдърланд и един от синовете му, също артист, Росиф Съдърланд са записали гласовете на бащата и сина в британската версия на анимацията по книгата на Георги Господинов " Физика на тъгата ", заяви българският аниматор Теодор Ушев във " Facebook " профила си.

" Всичко е допустимо, когато има благосклонност и отдаденост! Гласовете на британската версия на " Физика на тъгата " бяха записани и приключени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал. Благодарение на тези невероятни хора, артисти и към този момент съидейници в Тъгата - Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в функциите на сина и бащата), които потвърдиха, че колкото по-голям актьор си, толкоз си по-човечен и непретенциозен ", гласи част от известието на създателя.



Работещият за Канада български аниматор Теодор Ушев, който през 2017 година бе номиниран за " Оскар " за късометражния си филм " Сляпата Вайша " по описа на Георги Господинов, разгласи, че работи по сходен план, обвързван с романа на същия създател " Физика за тъгата " през 2016 година.

Проектът се финансира от европейския канал " Арте " и Националния кино ръб на Канада.

" Физика на тъгата ", вторият разказ на писателя Господинов, пожъна триумф в чужбина и бе номиниран за няколко влиятелни награди и бе преведен и публикуван в голям брой страни. През 2018 година " Физика на тъгата " се появи още в Турция, Хърватия, Гърция, Полша и Испания. Испанският бе 15-ият език, на който романът бе преведен.

През юли 2018 година романът бе подложен и на театралната сцена на македонския град Куманово от младия режисьор Милош Б. Андоновски. През 2017 година в Благоевград гостува и словенска театрална акомодация на книгата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР