Канадските законодатели отмениха заседанието на парламента по съвет на органите

...
Канадските законодатели отмениха заседанието на парламента по съвет на органите
Коментари Харесай

Потушаването на протестите в Канада спря работата на парламента

Канадските законодатели анулираха съвещанието на Народното събрание по съвет на органите на реда поради упованията полицията да стартира да разчиства митинга на превозвачите, оповестява Wall Street Journal.

Днес депутатите трябваше да обсъдят решението на държавното управление да задейства изключителни ограничения за справяне с " Конвоя на свободата ".

От близо три седмици стотици водачи на камиони са окупирали региона на Народното събрание в столицата Отава в символ на митинг против Коронавирус ограниченията в страната.

Вчера полицията в Отава даде знак, че до Парламентарния рид и да отстрани камионите от региона, които са над 300.
 Канадската полиция арестува водачите на Конвоя на свободата
Канадската полиция арестува водачите на Конвоя на свободата

Очаква се да им бъдат повдигнати обвинявания

След като след рецензии, че не е направил задоволително, с цел да се оправи с митингите, полицията сложи Последваха и арестите на на " Конвоя на свободата ".

Демонстрацията на водачи на камиони, добил популярност като " упорства държавното управление да анулира задължителниата имунизация и други ограничавания и е окупирал елементи от центъра на Отава от края на януари. Той също по този начин който обаче беше освободен през уикенда.
 Полицията в Отава с ултиматум към протестиращите: Напуснете неотложно
Полицията в Отава с ултиматум към протестиращите: Напуснете неотложно

Органите на реда заплашват с арести и конфискация на транспортните средства

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо разгласи, че които да дадат на федералното държавно управление спомагателни пълномощия за справяне с митингите.

Трюдо има намерение да задейства Закона за изключителните обстановки, който разрешава на федералното държавно управление да позволи използването на специфични краткотрайни ограничения за застраховане на сигурността при национални изключителни обстановки в страната.

Въпросните разпореждания са били употребявани един-единствен път в спокойно време - от някогашния министър-председател Пиер Трюдо, бащата на Джъстин Трюдо, по време на така наречен Октомврийска рецесия през 1970 година

Освен това те са били задействани и два пъти през двете международни войни. Тогава обаче са били част от Закона за военните ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР