Канадските власти заявиха, че ще започнат разследване на гибелта на

...
Канадските власти заявиха, че ще започнат разследване на гибелта на
Коментари Харесай

Канада започва разследване на трагедията с подводницата Титан

Канадските управляващи обявиха, че ще стартират следствие на гибелта на подводницата " Титан " тази седмица дружно с петима души на борда по време на гмуркане до останките на " Титаник ".


Плаващият под канадски байрак товарен транспортен съд " Полар Принс " изведе " Титан " на буксир в морето предишния уикенд, само че загуби контакт с него към час и 45 минути откакто подводницата се спусна в океанските дълбини.

Канадският съвет за сигурност на превоза съобщи, че " в качеството си на проверяващ орган на страната на знамето на помощния транспортен съд " ще " организира следствие на сигурността във връзка с събитията на тази интервенция ".

Бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че всичките петима души на борда на подводницата са починали, откакто плавателният съд е претърпял " пагубна имплозия ".

На морското дъно, на 500 метра от носа на " Титаник ", беше намерено поле от парчета.

Мрачното известие постави завършек на многонационалната издирвателно-спасителна интервенция, която завладя света, откакто дребният туристически транспортен съд изчезна в Северния Атлантик четири дни по-рано.

Съветът за сигурност на превоза постоянно изследва въздушни, железопътни, морски и тръбопроводни катастрофи за възстановяване на сигурността на превоза. Той не дефинира виновността, нито гражданската или наказателната отговорност./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР