Канадските власти решиха да преустановят доставката на оръжие за Турция.

...
Канадските власти решиха да преустановят доставката на оръжие за Турция.
Коментари Харесай

И Канада спря износа на оръжие за Турция

Канадските управляващи взеха решение да преустановят доставката на оръжие за Турция. Това заяви във вторник Агенция Франс Прес. Агенцията се базира на външното министерство на страната.

Както бе маркирано, това решение е взето в светлината на военната интервенция, водена от Анкара в Сирия, която съгласно канадското външно министерство " подкопава стабилността " в района. В тази връзка Отава " краткотрайно стопира " издаването на нови лицензи за експорт на оръжие в Турция, заяви Агенция Франс Прес.

На 9 октомври Турция разгласи началото на военната интервенция " Източник на мир " в Северна Сирия. Нейната цел е да сътвори буферна зона в северната част на Арабската република, която би трябвало да се трансформира в предпазен пояс за турската граница и където, съгласно проекта на Анкара, сирийските бежанци ще могат да се върнат от Турция.

Сирийската държавна организация SANA назова интервенцията експанзия. Съединени американски щати осъдиха дейностите на Турция, а всички европейски страни приканиха Анкара неотложно да спре едностранните военни интервенции, които заплашват да дестабилизират обстановката в района и да подкопаят резултатите от битката против терористичната група " Ислямска страна ".

Няколко европейски страни към този момент стопираха доставките на оръжие за Турция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР