Канадски учени стигнаха до извода, че единственият ефективен начин за

...
Канадски учени стигнаха до извода, че единственият ефективен начин за
Коментари Харесай

Разкриха единствения начин да бъде забавено стареенето

Канадски учени стигнаха до извода, че единственият ефикасен метод за профилактика на стареенето е да се вършат извършения, повишаващи издръжливостта , заяви уеб сайтът Юрикалърт, представен от Лента.

 
Физиологът Греъм Холоуей от университета в Гуелф , канадската провинция Онтарио , и сътрудниците от екипа му определили механизма за стареене на мускулите. Те анализирали клетъчния метаболизъм при мъже на възраст от 20 до 70 години.
 дами мъже ThinkStock/Getty Images
Оказало се, че с напредването на възрастта в клетките 10 пъти се намалява чувствителността към аденозиндифосфат ( АДФ ) - молекула, от която се образува аденозинтрифосфат ( АТФ ) в процеса на дишане.

 
В резултат, когато учените прибавят АДФ към клетъчни тъкани, взети с биопсия от възрастни хора, се следи двукратно или трикратно увеличение на концентрацията на дейните форми на кислорода ( АФК ), в това число на увреждащите клетките свободни радикали.

 
Откритията демонстрират , че точно АФК е повода за мускулната недоразвитост в тялото на възрастния човек. При това интензивните физически извършения не понижават наличието на дейния О2 в клетките и след 12 седмици.
 Правете извършения с другари Спортът потвърдено забавя стареенетоThinkStock/Getty Images
По думите на Холоуей , резултатите от проучването не значат, че физическата интензивност като цяло е безсилна против саркопенията (естествената недоразвитост на мускулите).

 
" Смятам, че тренировките за устойчивост са потребни , тъй като знаем какви извършения покачват митохондриалното наличие ", сподели ученият.
 
Изследователите предлагат хората да отделят време за аеробни тренировки , включително каране на велосипед и плуване
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР