Канадски учени разработиха нов метод за производство на литиево-метални акумулаторни

...
Канадски учени разработиха нов метод за производство на литиево-метални акумулаторни
Коментари Харесай

Новите литиево-метални батерии 3 пъти ще увеличат пробега на електромобилите

Канадски учени създадоха нов способ за произвеждане на литиево-метални акумулаторни акумулатори. Откритата от химиците технология усилва пробега на електрическите автомобили с от 200 до 600 километра, като по едно и също време с това новите акумулатори са по-евтини и безвредни.
Един от най-перспективните материали за акумулаторни акумулатори се смята металният литий, който може доста да усили потенциала на батериите, само че те бързо се унищожават заради възникването на дендрити – кристални структури, които израстват в лития и нарушават успеваемостта на работа.

Канадските експерти сътвориха отбрана против дендритите. В електролита се прибавя химическо съединяване, основано на фосфор и сяра. При взаимоотношение с металните литиеви електроди съединението образува тъничък предпазен пласт, който не оказва въздействие на химическите реакции.

Тестовете на прототипите на новите акумулатори сподели, че тяхната кулонова успеваемост доближава съвсем 100%. Резултатите от проучванията са оповестени в списание Joule.

Използването на литиево-металните акумулатори може да усили пробега на електрическите автомобили до три пъти. Но това няма да стане скоро. Според учените, за създаването на комерсиална версия на новите акумулаторни акумулатори са нужни няколко години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР