Канадски учени анализираха статистическите данни за март за разпространението на

...
Канадски учени анализираха статистическите данни за март за разпространението на
Коментари Харесай

Ново предположение: Климатът не влияе върху разпространението на коронавируса

Канадски учени проучиха статистическите данни за март за разпространяването на новия вид ковид COVID-19 в разнообразни райони на света и стигнаха до извода, че , написа ТАСС. " Вирусът няма да изчезне през лятото, както мнозина се надяват. Много е значимо да се разбере това. От друга страна, нашите наблюдения демонстрират, че скоростта на епидемията е директно повлияна от твърдостта на карантината. Засега това е единственият способ за битка с вируса, тъй че е извънредно значимо да го поддържаме ", пишат Диона Гесинк, епидемиолог от Западния университет в Лондон (Канада) и един от създателите на проучването.
От самото начало на експлоадирането на новия вид ковид учените спорят какво ще се случи с разпространяването на епидемията през лятото, когато температурата на въздуха в множеството райони на планетата се увеличи. Теоретичните калкулации, направени от учените въз основа на първите наблюдения на SARS-CoV-2 и типичните характерности на коронавирусите, които предизвикват простуда, демонстрират, че епидемията ще се забави и че нищо няма да се промени .
За първи път канадските епидемиолози пресметнаха сходни промени в елементи, употребявайки данните, събрани от медицинските служби на 144 страни и райони на света по това време, когато общият брой на случаите на COVID-19 доближи 375 000 души. Използвайки тези данни, бяха направени калкулации какъв брой бързо се популяризира вирусът в страни, които са ситуирани на разнообразни географски ширини. За това, учените съпоставиха броя на пациентите на 20-ти и 27-ми март. Епидемиолозите в допълнение съпоставят тези числа със строгостта на карантината във всяка страна, както и с това, по какъв начин времето се трансформира по това време и с други климатични, обществени и стопански фактори.
" Предварителните изследвания демонстрираха, че температурата и географската широчина на региона играят значима роля за разпространяването на вируса. Последвалите (по-точни и подробни) калкулации обаче демонстрират, че това в действителност не е по този начин ", изясни различен създател, епидемиолог от Университета в Торонто (Канада) Петър Уни. По-специално, учените не откриха връзка сред географското състояние на страната и темповете на епидемията, което беше особено за страните от Европа и Азия, както и за страните от Новия свят и Африка.
Освен това, съгласно техните резултати, разпространяването на COVID-19 не се въздейства от влажността, Брутният вътрешен продукт, урбанизацията или разноските за опазване на здравето , споделят откривателите. Единственият ограничителен фактор, съгласно епидемиолозите, е възбраната за всеобщи събирания и закриването на учебните заведения. Затова откривателите приканват управляващите на всички страни, наранени от епидемията, да подхващат доста уравновесен метод за унищожаване на карантина и да се управляват от епидемиологични съображения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР