Канадски творец преобразува бюстове на древноримски императори във фотореалистични портрети

...
Канадски творец преобразува бюстове на древноримски императори във фотореалистични портрети
Коментари Харесай

Канадец разкри чрез изкуствен интелект как са изглеждали римските императори

Канадски създател преобразува бюстове на древноримски императори във фотореалистични портрети благодарение на специфичен програмен продукт и исторически артефакти, заяви в. "Дейли мейл ".

Даниел Вошар от Торонто е почнал плана по време на карантината. Той е пресъздал портрети на 54 императора от епохата на Принципата (27 година прочие н. е - 284 г.), измежду които Август, Калигула, Галба, Домициан, Тит, Север, предава Българска телеграфна агенция.

За плана създателят е употребявал 800 фотоси на бюстове на императори и облиците им от монети. Той не се е доверявал напълно на скулптурите, а е променял част от лицевата конструкция, с цел да дава отговор на мъж на тази възраст.

Целта му е била не да сътвори портрет по скулптурите, а да възпроизведе по какъв начин са изглеждали императорите без идеализиране. Той е употребявал и техни описания от исторически документи, проучвал е къде са родени и какви са предците им.

Използваният програмен продукт е ArtBreeder, който залага на машинно образование, с цел да манипулира облиците и да прибавя детайли към тях.

Проектът притегля вниманието освен на фенове, само че и на професори по история, като може да бъде прегледан
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР