Канадски съдия разпореди да бъде спряна блокадата на найнатоварения международен

...
Канадски съдия разпореди да бъде спряна блокадата на найнатоварения международен
Коментари Харесай

Трюдо спира “Конвоя на свободата“

Канадски арбитър разпореди да бъде спряна блокадата на найнатоварения интернационален сухоземен граничен контролнопропускателен пункт в Северна Америка, а министър председателят на Канада Джъстин Трюдо сподели, че държавното управление ще предприеме против протестиращите " бързи дейности " за използване на закона, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Трюдо беседва по телефона с американския президент Джо Байдън и двамата показаха мнение, че блокадата по канадскоамериканската граница би трябвало да бъде прекъсната. Лидерите се съгласиха, че митингите в Канада срещу условията за имунизация против COVID-19 попречват пътуването и търговията сред двете страни и оказват " доста директно влияние ", сподели Белият дом.

Трюдо даде обещание " бързи дейности " за използване на закона по отношение на блокадите на значими мостове и контролно-пропускателни пунктове на границата сред Канада и Съединени американски щати, а Байдън изрази паника, че това се отразява неподходящо на американските компании. Канадският министър председател сподели, че полицията и всички равнища на ръководството се приготвят да подхващат дейности против водачите на камиони, протестиращи срещу обвързваните с ковид ограничаващи ограничения и условия за имунизация. Протестиращите от няколко дни блокират моста " Амбасадор " сред канадския град Уиндзор и американския Детройт, както и други гранични пунктове.

Съдебното разпореждане може да докара до предприемане на дейности от полицията против протестиращите, блокирали моста. По-рано Трюдо сподели, че не изключва нито един вид за деяние.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР