Канадски съд пусна във вторник под гаранция финансовият изпълнителен директор

...
Канадски съд пусна във вторник под гаранция финансовият изпълнителен директор
Коментари Харесай

Финансовият директор на Huawei беше освободен под парична гаранция от канадски съд

Канадски съд пусна във вторник под гаранция финансовият изпълнителен шеф на китайския софтуерен колос Huawei, който беше задържан преди повече от седмица по искане на Съединените щати, като самият арест докара до съществени дипломатически проблеми сред трите държавни и усложни в допълнение основните търговски договаряния сред Съединени американски щати и Китай, оповестява " Уолстрийт джънръл ".

Часове преди чуването във Ванкувър за стартиране под гаранцията, Китай задържа някогашен канадски посланик в Пекин. Задържаният от китайските управляващи Майкъл Ковридж, който понастоящем работи в компанията International Crisis Group (ICG) - транснационална неправителствена организация, е бил заместник-консул на канадското посолство в Пекин сред септември 2014-а и август 2016-а година, преди да стане консул в Хонконг.

Това беше несъмнено като знак за възмездие на ареста на 1-ви декември на финансовата директорка на Huawei - Сабрина Мън Ванчжоу, която е и щерка на създателя на китайския софтуерен консорциум - Рен Женфей.

След тридневни чувания, съдът в Британска Колумбия пусна под гаранция от 10 млн. канадски $ (около 7,5 млн. щатски долара) госпожа Мън Ванчжоу, само че в това време я принуди да носи проследяваща гривна на глезена, да съобщи паспортите си, да остане в региона на Ванкувър и неговите покрайнини и да лимитира местопребиваването си в едно нейните две жилища във Ванкувър сред 23:00 ч. и 06:00ч.

Решението за стартирането под гаранция е реалност единствено часове преди изявлението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за Ройтерс, в което той съобщи, че би оказал въздействие върху Министерството на правораздаването във връзка с този арест на шефа на Huawei, в случай че с това помогне за реализиране на комерсиална договорка с Пекин. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР