Канадски парашутист е загинал на воденото от САЩ учение Swift

...
Канадски парашутист е загинал на воденото от САЩ учение Swift
Коментари Харесай

Канадски парашутист загина при учение до Пловдив, трима са контузени

Канадски парашутист е умрял на воденото от Съединени американски щати обучение Swift Response 2019, което се организира на територията на летище Чешнигирово, покрай Пловдив. Двама американски парашутисти и един канадец са в болница с разнообразни фрактури без заплаха за живота. От Министерството на защитата обясниха пред " Дневник ", че са изпълнявани задания по скок от ниска височина.

Учението стартира на 13 юни под командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа. То се организира на териториите на България, Хърватия и Румъния до 25 юни тази година като включва почти 5600 участници от осем съюзнически страни. Около 1495 от тях са парашутисти.

 Въздушен десант на учението Swift Response 2019
© U.S. Army Europe

Въздушен десант на учението Swift Response 2019

Според сюжетът за частта на учението, която се организира в България в ролята на противостоящи сили, които ще обезпечават защитата на летището, са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада. База Безмер обезпечава непосредствена авиационна поддръжка и подаване на средствата за противовъздушна защита на земята. Полетите се управляват от летище Пловдив, а аварийно-спасителното и логистично обезпечаване на интервенцията е от американска страна.

" SWIFT RESPONSE 2019 " показва стратегическо потребление на въздушно-преносими сили с висока степен на подготвеност, наричани Global Response Force.

В учението, с изключение на страните домакини вземат участие Канада, Франция, Германия, Италия, Холандия, Испания, Англия и Съединени американски щати. В парашутните интервенции са ангажирани близо 1000 души.

На 13 юни, на зенитния полигон на Военновъздушните сили " Шабла " умря старши матрос втори клас Жеко Добрев на 36 година от отделение във Варна от инфаркт.

Сезонът на ученията в България продължава с тактическото обучение с бойни стрелби " STRIKE BACK 2019 " на полигона " Ново село ". То стартира на 7 юни и в него вземат участие 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България и до 200 военнослужещи от Сухопътните войски на Съединени американски щати (една механизирана рота), Албания (един пехотен взвод), Република Северна Македония (един пехотен взвод) и Гърция (танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР