Канадски милионер, изпълнителен директор в петролния бранш, загина в ужасяваща

...
Канадски милионер, изпълнителен директор в петролния бранш, загина в ужасяваща
Коментари Харесай

Петролен богаташ загина в брутална катастрофа със 100-годишна кола СНИМКИ

Канадски милионер, изпълнителен шеф в петролния отрасъл, почина в ужасяваща злополука с ретро автомобил. 80-годишният Рон Кери изхвърчал във въздуха „ като парцалена кукла “, откакто автомобилът му Knox Porcupine от 1903 година бил ударен през вчерашния ден сутринта, оповестява „ Сън “.

Предполага се, че Кери е направил неправилен завой до момента в който се състезавал на ретро рали дружно със брачната половинка си Били.



Кери, който има сбирка от типичен коли на стойност 3,8 млн. лири, е разгласен за умрял на мястото на случая. Съпругата ми е откарана в болница с хеликоптер със съществени пострадвания на главата.

Двамата дохвърчали от Аризона във Англия, с цел да вземат участие в ретро рали от Лондон до Брайтън. Участвали са в надпреварата през 2011, 2012 и 2013 година без никакви произшествия.



Ужасени очевидци описват, че мъжът и дамата полетели във въздуха, откакто колата им била ударена от камион.

„ Когато камионът ги удари, те изхвърчаха във въздуха като парцалени кукли. Беше извънредно. На кръстовището нямаше задоволително ясни знаци. Ако не познаваш региона, е елементарно да се объркаш. Не е проведено добре “, споделя един от тях.



По думите му, на кръстовището е трябвало да има регулировчик.

Автомобилът Knox Porcupine е част от скъпата сбирка от ретро коли на Кери. По-голямата част от тях се намират в музея на бензина в Калгари – родния град на милионера.

През 2007 година той дарил на музея 67 автомобила, откакто направил положение от петролната си компания “J&L Supplies”.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР