Канадски лекари установиха, че периодичното гладуване е от полза в

...
Канадски лекари установиха, че периодичното гладуване е от полза в
Коментари Харесай

Гладуването е ефикасно срещу диабет

Канадски лекари откриха, че периодическото недояждане е от изгода в битката с диабет вид 2, оповестява сп. BMJ Case Reports.

Наскоро към тях се обърнали трима пациенти, наранени от диабет вид 2. Пациентите приемали инсулин и други потискащи болестта препарати. Тъй като не желаели да бъдат оперирани или да им бъдат приложени други способи на лекуване, лекарите предложили да ги включат в опит. Той се състоял в това да се излекуват от диабет чрез недояждане. Двама от пациентите склонили да се хранят през ден, а третият се съгласил да се храни един път на всеки три денонощия.

Към сходен хранителен режим участниците се придържали към 10 месеца. Здравословното им положение било следено непрекъснато от учените. Експериментът дал резултати. Един месец по-късно пациентите можели изцяло да се откажат от приемане на медикаменти против диабет, защото равнището на глюкозата и инсулина в кръвта им спаднало до близки до естествените стойности. Няколко месеца по-късно телесното им тегло намаляло с 10-18 % и те можели да се избавят от следствията от болестта, добавя Българска телеграфна агенция.

Лекарите означават, че сходна терапия е ефикасна, само че доказателства, че е от изгода за всички пациенти, към този момент няма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР