Канадската волейболна националка Дженифър Крос поднови договора си с Марица

...
Канадската волейболна националка Дженифър Крос поднови договора си с Марица
Коментари Харесай

Дженифър Крос също остава в Марица

Канадската волейболна националка Дженифър Крос възобнови контракта си с Марица (Пловдив) и остава и през новия сезон при шампионките.

Крос е националка от 2014 година, като е била и капитан на тима. С Кленовите листа взе участие в четири издания на Световното Гран При и едно Световно състезание. Става бронзов медалист от шампионата за Панамериканската купа през 2018 година. През тази година Канада приключи на 6-то място в Панамериканската купа. Само преди дни тя взе участие на шампионата Норкека (първенство на тимовете от Централна Америка, Северна Америка и Карибския басейн), в който Канада завоюва бронза.

В началото на кариерата си Крос печели няколко самостоятелни оценки като волейболистка на американския Мишиган Уулвърийнс (Ан Арбър) в университетското състезание на Съединени американски щати. Със мощните си изяви през 2012 година оказва помощ на тима си за първи път да доближи финалната четворка в шампионата. Тя към момента държи върха на Мичиганския университет за най-вече точкови блокади в един сезон – 181.

През 2014 година Крос дебютира в професионалния волейбол с шведския ЕВС (Енгелхолм) и става първенец на Швеция. От 2015 до 2017 се състезава за тима на Дрезднер (Дрезден) в Бундеслигата на Германия, където също става първенец, като печели и националната купа, през 2016 година. С Дрезднер играе и два сезона в груповата фаза на Шампионската лига, като приключва на осмо място в най-престижния клубен евротурнир през 2016 година. Играе за УТЕ (Будапеща), с който става бронзов медалист в унгарското състезание, преди да дойде в Марица преди година.

През миналия сезон Дженифър стана първенец на България и притежател на Купа България с маричанки. Участва в групите на Шампионската лига и стана част от първата историческа победа за клуба в групите на най-силния европейски клубен шампионат в женския волейбол против френския Безие (Безие).

„ Поднових контракта си с Марица, тъй като това е едно огромно семейство и връзката тук е страхотна. Хората тук са страхотни и постигнахме много положителни резултати през предишния сезон. Радвам се, че се върнах. Много ми харесва градът и клубът. Мисля, че всички чакаме да спечелим шампионата още веднъж и да забележим по какъв начин ще се представим в Шампионска лига. Очевидно това е доста значимо за Марица и чакаме положителни резултати. Имахме доста дълго лято с националния тим на Канада. Последно играхме шампионат през миналата седмица. Постигнахме положителни резултати. Класирахме се за ВНЛ 2020 и ще участваме на олимпийската подготовка през януари. Не съумях да се насладя на лятото като цяло, тъй като упражнявах и играх волейбол. Харесвам Пловдив. Центърът е доста хубаво място и има доста хубави заведения за хранене. Харесва ми атмосферата тук “, съобщи Дженифър Крос пред volleymaritza.bg .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР