Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску сътвори един от най-знаменитите обрати в

...
Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску сътвори един от най-знаменитите обрати в
Коментари Харесай

Андрееску преодоля първия кръг в Маями след знаменит обрат

Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску сътвори един от най-знаменитите обрати в историята на шампионата в Маями, откакто се избави от сет закъснение и разиграване за мача против Ирина-Камелия Бегу. 18-годишната победителка в Индиън Уелс завоюва мача от първия кръг с 4:6, 7:6(2), 6:2 и затвърди статута си на една от бъдещите звезди в женския тенис.

" Колкото по-трудна е борбата, толкоз по-сладка е успеха. Днес получих скъп опит и се надявам повече да не се постанова да избавям разиграване за мача, с цел да стигна до крайната победа. Може би се нуждаех от една загуба, с цел да се събудя. Точно това бе напът да се случи през днешния ден, само че се веселя, че реагирах уместно ", сподели тя след срещата.

How did @BAndreescu_ create her own #MarchMadness at the @MiamiOpen?

Look no further to watch her epic comeback pic.twitter.com/vKdycMWKN7
— WTA (@WTA) 22 март 2019 година Само три тенисистки в историята - Щефи Граф, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка, са печелили Съншайн дабъл (последователни титли в Индиън Уелс и Маями), а Андрееску изглеждаше без шансове за сходно достижение рано в мача. 28-годишната Бегу поведе с 5:1 във втория сет и получи разиграване за мача още в идващия гейм, само че канадката отговори с няколко мощни и точни форхенда, с цел да се избави от проваляне. В следствие тя завоюва пет следващи гейма и стигна до тайбрек, който затвори при 7:5.

Бегу се покри под забрадка и опита да се концентрира за третия сет, който обаче избяга бързо от нейния надзор. Андрееску стартира частта с пробив и загуби единствено два гейма против румънката, с цел да си обезпечи присъединяване във втория кръг и мач против американката София Кенин.

Андрееску подели славата в четвъртък с 15-годишната американка Кори Гауф, която записа дебютната си победа в женския тенис след 3:6, 6:3, 6:4 против Катрин Макнали. И до момента в който двете млади очаквания изгубиха по един сет, поставената под номер 3 в схемата Петра Квитова не срещна сходни усложнения и отнесе гъркинята Мария Сакари с 6:1, 6:4 в мач от втория кръг.

Трикратната победителка в шампионата Винъс Уилямс също сподели добра форма, побеждавайки словенската квалификантка Далила Якупович със 7:5, 6:3 на централния корт. Ашли Барти пък надделя с 6:4, 6:1 Даяна Ястремска, до момента в който Сам Стосър победи с 6:4, 4:6, 6:4 поставената под номер 17 Медисън Кийс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР