Канадската провинция Ню Брунсуик прие програма за увеличаване на населението

...
Канадската провинция Ню Брунсуик прие програма за увеличаване на населението
Коментари Харесай

Провинция ще кани годишно по 10 000 мигранти

Канадската провинция Ню Брунсуик одобри стратегия за увеличение на популацията си със 10 000 души годишно. През идващите 3 години в тази част на страната ще могат да се заселят стотици хиляди имигранти. Идеята е на Прогресивно-консервативната партия. Първоначалната ѝ цел беше да кани по 10 000 мигранти всяка година до 2027-а, само че срокът беше понижен.

" По време на неотдавна провелите се избори беше забавно да се следи по какъв начин двете най-големи партии се надпреварваха една друга да завоюват повече гласове, увеличавайки броя на мигрантите, които ще могат а се заселят в Ню Брунсуик ", споделя икономистът Ричард Сейлант.

Развитието на стопанската система е един от факторите за въвеждането на програмата. Друг е развиването на града като академични център, което да притегли повече младежи. Също по този начин доста от бъдещите висшисти ще могат да се осъществят на място, защото по предварителни данни в идващите 10 години ще останат вакантни близо 120 000 позиции. Ниският % на раждаемост, стремителният растеж на пенсионерите и миграцията на младежите към други райони на Канада основават недостиг на пазара на труда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР