Канадската музикална звезда Уикенд промени сценичното си име и от

...
Канадската музикална звезда Уикенд промени сценичното си име и от
Коментари Харесай

Куриоз: Кандският певец Уикенд уби сценичното си име и се прекръсти

Канадската музикална звезда Уикенд промени театралното си име и от няколко дни към този момент се показва във всички обществени медии с рожденото си име Ейбъл Тесфайе, откакто разгласи, че желае да „ убие ” театралното си име и „ да се прероди ”, предав Българска телеграфна агенция. 

Изпълнителят, който е на 33 години, бе прочут със театралното си име от 2009 година, само че в този момент феновете му привикват към новото, което в действителност е рожденото му.

В изявление за профилираното издание за просвета, мода и развлечения  W Magazine по-рано този месец канадският артист разкри проектите си да се раздели със своето отдавнашно алтер его. „ Ще продължа да сътворявам музика, евентуално като Ейбъл, евентуално и като Уикенд. Но желая да убия Уикенд. И ще го направя. Вероятно. Категорично желая да сменя тази кожа и да се преродя ”, сподели той.



В диалога изпълнителят споделя още, че албумът, върху който работи сега, ще е нещо като лебедова ария за Уикенд. „ Трябва да го направя. Казах всичко, което имам да кажа, като Уикенд ”.

Певецът, известен в целия свят с шлагери като „ Blinding Lights ”, се допита до почитателите си в Туитър през април по какъв начин биха приели смяна и ново име на преродената му креативна идентичност. „ ЕЙБЪЛ, прочут преди като Уикенд? ”, написа той в Туитър и обявата му бе харесана от над 100 хиляди души.

В изявлението пред W Magazine артистът споделя, че минава през катарзис. Приближавам до място и време, където се приготвям да затворя стадия Уикенд, изяснява той. 

По-рано канадския реализатор бе разказал, че до артистичния псевдоним стигнал, откакто изнемощял от учебно заведение. Тогава решил да излезе за уикенда отвън дома си, само че по този начин и не се върнал, писа „ Дейли мейл ”.

Роден в Торонто в семейство на етиопски имигранти, Тесфайе става прочут, откакто разгласява в Ютюб през 2010 година първите си осъществявания на тъмен ар енд би саунд в песни, изследващи обществената изолираност, злоупотребата с опиати, безразборни полови връзки. Канадският рапър Дрейк популяризира тези първи демо версии на Ейбъл в персоналния си блог и по този начин оказва помощ на Тесфайе да издаде сбирка от девет части под заглавието „ House of Balloons ”, пусната гратис онлайн.

Популярността на канадския артист стремглаво пораства. Той е притежател на четири награди „ Грами ”, има над 45 платинени сингъла и албума и слага голям брой върхове в музиката.

До март 2023 година 33-годишният реализатор има над 111 милиона слушания в Спотифай и е първият актьор с над 100 милиона слушатели в стрийминг приложението, напомня Би Би Си. 

През 1993 година артистът Принс разгласи, че трансформира името си и отсега нататък ще се изявява театрално и обществено като непроизносим знак на любовта, съчетаващ в себе си знаците за женското и мъжкото начало. За разлика от Уикенд, който се връща към рожденото си име, откакто е добил известност с артистичен псевдоним, създателят на шлагера „ Purple rain ” се раздели обществено с рожденото си име, с цел да го размени с непроизносим знак.

 „ Това е непроизносим знак, чието значение не е разпознато. Смисълът е да се мисли по нови способи, да се премине към две нови честоти ”, се споделя в изказване от това време на Принс. Би Би Си напомня, че решението на музиканта, определяно като „ необичайно ” и „ полуда ”, води до спад в продажбите и основава компликации. Принс обаче е безапелационен. Той подхваща този ход в символ на митинг против лейбъла " Уорнър Брос ", с който подписва още като младеж през 1977 година С компанията тзаписва някои от най-популярните си части, измежду които „ Purple Rain ” и „ Sign O the Times ”.

След като при започване на последното десетилетие на двадесети век той подписва нов контракт със звукозаписната компания, Принс се сблъсква с рестриктивните мерки, произлизащи от графиците на продукцията в студиото. Той основава непрестанно нова музика и желае да я пуска на пазара допустимо най-бързо. Натрупва над 500 песни, само че „ Уорнър Брос ” отхвърля да ги пусне незабавно, тъй като счита, че ще пренасити пазара и това ще понижи интереса към музиката на Принс.

„ Уорнър Брос ” взеха името, записаха го като запазена марка и го използваха като инструмент в маркетинга, с цел да промотират музиката, която сътворявам. Компанията има името Принс и всичко, което се продава с името Принс. Превърнах се в нещо като пешка, употребена от „ Уорнър Брос ” за печелене на от ден на ден пари ”, сподели тогава в изказване Принс. Творецът, чието рождено име бе Принс Роджърс Нелсън, стартира да издава музика със собствен самостоятелен лейбъл и бе един от първите актьори, пуснал албум онлайн. Това му донесе премия Уеби за повсеместен принос за „ визионерското потребление на интернет за разпространяване на музика ”. Музикантът, създател на песни, реализатор и продуцент умря на 21 април 2016 година на 57-годишна възраст.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР