Канадска провинция ще изисква от икономически имигранти да държат тест

...
Канадска провинция ще изисква от икономически имигранти да държат тест
Коментари Харесай

Квебек приема имигранти след тест за ценности

Канадска провинция ще изисква от стопански имигранти да държат " тест за полезностите " . Това е част от новопредложена политика на Квебек , осведоми Би Би Си.

Премиерът на провинцията Франсоа Лего съобщи, че евентуалните имигранти би трябвало да са наясно с полезности като равнопоставеност на дамите и мъжете. Провинциалното държавно управление разгласи, че въпросите на теста ще са въз основата на локалната харта на правата

Политиката ще влезе в действие от 1 януари 2020 година

Потенциалните имигранти могат наново да се явят на онлайн теста за полезностите, в случай че се провалят. Те би трябвало да отговорят вярно на 75% от въпросите. Също имат опция да вземат курс, който покрива тематиките в теста, в случай че се затрудняват с изпита.

Лего означи, че имигрантите също би трябвало да са наясно със светските закони в провинцията , които не разрешават на държавни чиновници да носят религиозни знаци на работното място.

Тестът от 20 въпроса визира демокрацията, френскоговорящото общество в Квебек, държавния секуларизъм и равенството сред мъжете и дамите.

Целта е мигрантите да се интегрират в обществото и да зачитат полезностите на Квебек.

Местните управляващи са пресметнали, че 26 300 имигранти ще се явят на теста през идната година.

Квебек има особено съглашение за имиграцията с федералното държавно управление на Канада.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР