Канадска компания обяви, че разполага със 150 000 декара земя

...
Канадска компания обяви, че разполага със 150 000 декара земя
Коментари Харесай

Канадци твърдят, че имат 150 000 декара земя за канабис у нас

Канадска компания разгласи, че разполага със 150 000 декара земя за произвеждане, обработка и експорт на канабис в България. Новината заяви уеб сайтът "Дневник ". В същото време институциите у нас изрично отхвърлят канадска компания да има нужните позволения.

Името на канадската компания е "Интернешънъл канабис ". През последните дни на предходната година оповестяват на уеб страницата си, че са на финалната права да придобият компания "Болкън канабис ". Те пък, съгласно информацията от интернет-страницата им, имат 50% от активите на българско дъщерно сдружение. То имало лиценз за произвеждане и експорт, както на промишлен коноп, по този начин и на здравна марихуана. Останалите 50% били благосъстоятелност на "виден водач в българския бизнес ". Името му към този момент остава незнайно.

В задълбочената обява на "Дневник " се цитира презентация на компания "Болкан канабис ", един от холдингите на "Интернешънъл канабис ". В презентацията били посочени координати на площите, където да стартира работата за преправянето на конопа за разнообразни промишлености. Излиза, че мястото е в индустриална зона на Монтана. Работещи в региона не подозираха за бизнес-възможността.

Случайно или не, часове след обявата на уеб страницата на "Интернешънъл канабис " документът с презентацията с проекти за бизнес с канабис в България не можеше да бъде отворен. Според извадка от презентацията в уеб страницата на "Дневник " обаче лицензът на българското дъщерно сдружение на компанията е 99% за промишлен коноп и 1% за здравна марихуана. Канабисът обаче попада в лист, където с избрани растения и субстанции, е неразрешено произвеждане, преправка, запазване, импорт и експорт. Освен в "ограничени количества ".

Законът споделя в "ограничени количества ", не споделя какъв брой доста са тези лимитирани количества. Очаква се, че това количество би трябвало да е тъкмо разказано, в случай че има лиценз, какъв брой е, разяснява пред Нова телевизия юрист Калин Ангелов.

Колкото до лиценза, съгласно българските управляващи канадска компания няма нужните разрешителни за работа с канабис на българска почва. От земеделското министерство показват, че в страната има общо 18 разрешителни за развъждане на промишлен коноп, на повърхност от към 4 000 декара в страната - доста надалеч от 150-те хиляди декара, с които "Интернешънъл канабис " настояват, че разполагат. Не на последно място, теоретично разрешителните и лицензите биха могли да са на името на българското дъщерно сдружение. То обаче не е посочено, а досега на излъчването на репортажа, не получихме и отговор от "Интернешънъл канабис ".

Няма ограничавания да се създава, рестриктивните мерки са, че може да се преработва. С сегашното законодателство няма по какъв начин да го получат като позволение - може да го отлеждат в България и да го изнесат в чужбина да го преработват, съобщи юрист Ангелов.

От "Интернешънъл канабис " цитират и данни на Световната банка, че българската почва е плодородна и давала отлична опция за обработване на промишлен коноп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР