Канадка, влюбена в България, отпадна от MasterChef след италианско кулинарно.

...
Канадка, влюбена в България, отпадна от MasterChef след италианско кулинарно.
Коментари Харесай

Канадката от България отпадна от MasterChef

Канадка, влюбена в България, отпадна от MasterChef след италианско кулинарно. Линда Петкова, която от 20 години е щастливо омъжена за наш съотечественик, се провали в приготвянето на съвършената паста и напусна надпреварата за премията от 100 000 лв..

„ Много ми е тъжно, че си потеглям толкоз рано от играта, само че съм удовлетворена от това, което демонстрирах в шоуто “, сподели многодетната майка. „ Всичко, което ти се случи в тази кухня, е начало на една хубава приказка “, окуражи я Chef Силвена Роу, която по време на кастингите беше впечатлена от безглутеновите десерти на Линда и й връчи особено отличие - златна престилка.

Въпреки че е отличен сладкар и владее тънкостите на тестото, канадката се огъна пред обичайна италианска кухня. Да подготви съвършена прясна и пълнена паста се оказа над опциите й. Линда сътвори сурово талиателе със сос „ кисел като лекарство за неприятна простуда “, съгласно Chef Силвена Роу. Равиолите й с тиква, сладостен картоф и рикота се разпукаха, а Chef Петър Михалчев ги съпостави с „ цъфнали налъми “. Сервитьорът Добромир също разочарова журито с мазните си порции, само че се размина на косъм от елиминация.

За разлика от Линда и Добромир, останалите хоби-готвачи работиха точно в кухнята. Театралната режисьорка Неда и текстописецът Ивайло показаха свои артистични тълкования на талиателе а ла путанеска - мощно ароматна, пикантна паста, обичана в предишното на куртизанките в Южна Италия поради ниската й цена. Най-много похвали от журито събра Красимир с презентацията на ексцентрични равиоли с какао, черен чесън и тахан. „ Ако продължаваш в същия дух, имаш чудесния късмет да си на край “, похвали го Chef Силвена Роу.

Освен знания в южняшката кухня, тя показва парещ характер и се впусна в пламенна салса в компанията на специфичните гостенки на MasterChef - латинотанцьорки в златна възраст. За тях най-хубавите хоби-готвачи на България подготвиха разнообразни менюта, разграничени в конкурентни тимове.   

Под командването на студента Димитър аленият отбор се трансформира в добре смазана машина и сътвори телешко тако, съпроводено от изтънчено предястие от пачи дроб, манго и фенел. Капитанът на сините - сервитьорът Добромир, не съумя да измисли самичък меню и не овладя екипа си. Хаотичните му дейности принудиха Chef Петър Михалчев и Chef Андре Токев да го сменят с по-организираната Елени. Отборът финишира с предястие от мида демонски нокът и леща белуга, последвано от сом с пюре от кестени и билков сос.

След дегустацията на специфичните гостенки в MasterChef и вота им, алените победиха с дребна преднина - 6 на 5 гласа, и се избавиха от елиминации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР