Канадецът Милош Раонич се класира в 3-ия кръг на мъжката

...
Канадецът Милош Раонич се класира в 3-ия кръг на мъжката
Коментари Харесай

Милош Раонич продължава напред на Уимбълдън

Канадецът Милош Раонич се класира в 3-ия кръг на мъжката скица на шампионата Уимбълдън с впечатляваща победа в три сета над Робин Хаазе (Холандия) със 7:6 (1), 7:5, 7:6 (4). Така той затвърди положителния ден за канадския тенис след успеха на Феликс Оже Алесим. Алесим, който е номер 19 в схемата и е от Монреал, преодоля френския квалификант Корентен Муте (Франция) с 6:3, 4:6, 6:4, 6:2. Муте стана изключително известен в България, откакто в профил с поврат от 0:2 до 3:2 сета Григор Димитров.

Раонич, който е финалист тук от 2016-а година, ще играе в идващия стадий с американеца Райли Опелка, отстранил Стан Вавринка в петсетов маратон.

Раонич, който в огромна част от кариерата си има съществени проблеми с травми, изиска медицински тайм-аут в третия сет при 5:4. Лекарят му направи къса консултация, само че по този начин или другояче той се върна на корта и затвори мача си в три сета.

"Ще забележим по какъв начин ще се усещам откакто поспя и си умря, само че не считам, че травмата в рамото е проблем, съобщи канадецът.

За него единствен проблем се появи в първия сет, когато едвам в тайбрека наложи волята си. След това въпреки и не изключително зрелищно, контролираше събитията на корта с мощния си сервис. Той приключи мача с 32 аса против единствено 9 за холандеца, а също по този начин и с 64 уинъра- с 37 повече от тези на Хаазе.

Двамата руснаци Карен Хачанов и Даниил Медведев също не престават напред. 9-ият в ранглистата Хачанов спря похода на испанския деец Фелисиано Лопес, като го победи с 4:6, 6:4, 7:5, 6:4. Медведев пък изпрати към къщи Алексей Попилин от Австралия с 6:7 (1:7), 6:1, 6:4, 6:4.

Следващият противник на Хачанов е още веднъж испанец- Роберто Баутиста Агут. Агут се възползва от травмата на белгиеца Стив Дарси и продължава след 6:3, 6:4, 4:2.

Медведев, чийто най-хубав резултат в Големия шлем е четвърти кръг в Австралия, в този момент доближи трети на Уимбълдън за втора поредна година. След като през октомври предходната година той влезе за първи път в топ 20 на мъжката класация в този момент има шанса да напредне още, в случай че в профил Давид Гофен (Белгия) в третия кръг.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР