Канадецът Милан Раонич се завърна на тенис корта след двугодишно

...
Канадецът Милан Раонич се завърна на тенис корта след двугодишно
Коментари Харесай

Раонич се завърна на корта след две години пауза

Канадецът Милан Раонич се завърна на тенис корта след двугодишно неявяване и при повторния си дебют победи на шампионата на трева в Хертогенбош (Нидерландия) сърбина Миомир Кецманович (№39 в ранглистата на АТП) с 6:3, 6:4 за час и 24 минути игра.

Финалистът от " Уимбълдън " през 2016 година завоюва първия сет, като направи два пробива против единствено един на противника си.

Във втория сет той проби сервиса на Кецманович още в първия гейм, като по-късно поведе с 2:0. Той резервира задатъка си до края и затвори мача с 6:4. Това бе трета победа на канадеца над този противник, който до момента не му е взимал даже сет.

Раонич направи 15 аса в мача, като завоюва 34 от 37 точки на първи сервис или успеваемост от 92%.

Милан Раонич, който постоянно страда от травми (ахилесово сухожилие, тил, лакът, бедро, гален, китка, коляно) изчезна от кортовете след загубата си във втория кръг на шампионата в Атланта през юли 2021 година, а последната му победа бе от март 2021 година на шампионата " Мастърс " 1000 в Маями против французина Юго Юмбер.

Във втория кръг Раонич ще срещне спечелилия от мача сред британеца Джордан Томас и французина Джовани Перикар, който е квалификант.

В случай на нова победа той може да се изправи на четвъртфинал против руснака Даниил Медведев, който е номер 3 в света.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР