Канадецът Лиъм Уолъс е скиорът, който е бил откаран с

...
Канадецът Лиъм Уолъс е скиорът, който е бил откаран с
Коментари Харесай

Известен ски състезател е откараният с въздушната линейка. Тренирал за Световната купа в Банско

Канадецът Лиъм Уолъс е скиорът, който е бил откаран с медицински хеликоптер в София. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция уредниците на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.
По-рано през днешния ден министърът превоза и известията Георги Гвоздейков написа в профила си във Facebook, че се е наложила намесата на системата за въздушна здравна помощ (HEMS) поради участник в надпреварата, който е паднал по време на подготовка.
Медицинският екип на пистата е решил, че положението на Уолъс постанова извикването на хеликоптер, който е превозил 24-годишния канадец до София. Словашкият хеликоптер, който се употребява за идния кръг от Световната купа, е откарал Уолъс до профилираната площадка в болница „ Св. Екатерина “ в София, след което той е бил трансфериран в „ Пирогов “. Какви тъкмо са пострадванията на кандадеца и какво е неговото положение, уредниците не съумяха да уточнят.
В събота Банско ще одобри съревнование от гигантския слалом в Световната купа по ски алпийски дисциплини при мъжете, до момента в който в неделя следва и конкуренция в най-техничната дисциплинираност – слалома. Откриването на конкуренцията е от 18:00 часа през днешния ден на Централния площад в планинския град.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР